Vantaan kulttuuripalkinto uudistuu – ehdota palkittavia

Mikä vantaalainen kulttuuriteko ansaitsisi tunnustusta? Entä kenet Vantaan nuorista, lahjakkaista taiteilijoista erityisesti tulisi palkita taiteellisesta työstään? Vantaan kulttuuripalkinnon saajiksi voi nyt ehdottaa vantaalaisia henkilöitä ja yhteisöjä, joiden taiteellinen työ tai kulttuurityö ansaitsisi kiitosta.

Vantaan kaupunki uudistaa kulttuuripalkintonsa ja palkitsee tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksi tahoa.

Nuoren taiteilijan kulttuuripalkinto myönnetään Vantaalla vakituisesti asuvalle, taiteellisen lahjakkuutensa osoittaneelle henkilölle.

Kulttuuripalkinto merkittävästä kulttuuriteosta kaupunkilaisten taidekentän elävöittämiseksi myönnetään kaupungissa toimivalle yhteisölle tai henkilölle. Palkinto merkittävästä kulttuuriteosta myönnetään todella vaikuttavista ansioista ja kaupunki pidättää oikeuden jättää palkinto myös myöntämättä. Palkintoa merkittävästä kulttuuriteosta ei myönnetä aiemmin Vantaan kulttuuripalkinnon saaneille tai Vantaan kaupungin työntekijöille.

Molemmat kulttuuripalkinnot ovat 10 000 euroa

Vantaan kaupunki on jo yli 40 vuoden ajan myöntänyt palkinnon tunnustuksena merkittävistä ansioista taiteen, kulttuurin ja kaupungin taide-elämän hyväksi. Palkinto on viime vuosina jaettu yhdelle henkilölle tai yhteisölle merkittävistä ansioista vantaalaisen taiteen, kulttuurin tai kulttuurielämän hyväksi.

Jakamalla kaksi erillistä kulttuuripalkintoa halutaan merkittävien paikallisten kulttuuritekojen palkitsemisen lisäksi nyt ohjata tukea uransa alussa oleville lahjakkaille vantaalaistaiteilijoille. Molemmat Vantaan kulttuuripalkinnot ovat suuruudeltaan 10 000 euroa eli uudistuksen myötä Vantaan kaupunki kaksinkertaistaa aiemman kulttuuripalkintosummansa.

Vantaan kulttuuripalkintoja ei voi hakea, vaan päätökset palkintojen myöntämisestä tekee Vantaan kaupunginhallitus vapaa-ajan lautakunnan esityksestä. Vantaan kulttuuripalvelut pyytää nyt kuitenkin kuntalaisilta ehdotuksia vantaalaisista henkilöistä ja tahoista, joiden ponnistukset oman taiteenalansa tai vantaalaisen kulttuurielämän eteen ansaitsisivat kiitosta. Ehdotuksia hyödynnetään vuoden 2018 Vantaan kulttuuripalkintojen valmistelutyössä.

Ehdotuksia tiiviine perusteluineen voi 15.10.2018 mennessä lähettää osoitteeseen kulttuuri@vantaa.fi otsikolla ”Vantaan kulttuuripalkinnot 2018”.

Lista Vantaan kulttuuripalkinnon vuosina 1976–2017 saaneista

Julkaistu: 14.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter