Puu-Kivistön suunnitelmat kaupunginhallituksen käsittelyyn

Kaupunginhallitus käsittelee 17.9. kokouksessa Kivistöön nousevan puukorttelin suunnitelmia. Listalla on Puu-Kivistön asemakaavamuutos sekä aloituskortteleiden suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun voittajien valinta.

Tavoitteena on luoda monimuotoinen ja värikäs puurakenteinen naapurusto Kivistön keskustaan Kehäradan pohjoispuolelle, reilun puolen kilometrin päähän asemasta. Asumisratkaisuissa kiinnitetään huomiota ekologisuuteen ja monipuolisuuteen: alueelle on mahdollista rakentaa kerrostalojen lisäksi pientaloja ja rivitaloja. Puu-Kivistöön tulee uusia koteja noin 850 asukkaalle.

Asuntojen lisäksi alueelle on suunnitteilla muun muassa parkkitalo, päiväkoti ja liiketiloja. Rakennusten korkeus vaihtelee kahdesta seitsemään kerrokseen. Viihtyisyyttä lisäävät lähivirkistysalueet, yhteiset kohtaamispaikat sekä puuaiheinen taide.

Toteuttajaa etsittiin kilpailulla

Puu-Kivistön kahden korttelin suunnittelusta järjestettiin avoin kilpailu keväällä 2018. Ensimmäisen korttelin voittajaksi esitetään työtä nimeltä Bosco, joka perustuu rohkeaan arkkitehtuuriin, inspiroivaan puun käyttöön sekä yhteisöllisyyteen. Tämä työ on Sisco Oyj:n, Sisco Vuokra-asunnot Oy:n, Arkkitehtipalvelu Oy:n, Tieno Arkkitehdit Oy:n, Nomaji maisema-arkkitehdit Oy:n ja taiteilija Osmo Rauhalan käsialaa.

Toisen korttelin voittajatyöksi on valikoitumassa Kolmen kerroksen väkeä -niminen ehdotus, jossa korostuvat raikas, moderni ja pohjoismainen arkkitehtuuri sekä monipuoliset asumisratkaisut. Ehdotuksessa ovat mukana Rakennusliike Reponen Oy, Taaleri Vuokrakoti Ky, OOPEAA Office for peripheral architecture, Lunden Architecture Company ja VSU maisema-arkkitehdit Oy.

Muita listalla olevia asioita

  • Leppäkorven koulun laajennus ja tilamuutokset
  • Kaupunkitasoinen palveluverkkosuunnitelma 2018–2027
  • Liikenteen kehitys Vantaalla vuonna 2017

Kokouksen esityslista on nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Julkaistu: 13.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter