Kulttuuritalo Martinuksen syksyssä on magiaa ja ihmeitä

Wusheng Companyn Kolme pohjatuulen lahjaa
Kuva: Wusheng Company: Pohjatuulen kolme lahjaa

Kulttuuritalo Martinuksen syksyn teemana on magia ja ihmeet. Tarjolla on harvinaista herkkua, kun kauden avaa kansainvälisesti palkittu Wusheng Company lapsille suunnatulla Peking-oopperalla Pohjatuulen kolme lahjaa. Syksyn tapaus on taikuri ja mentalisti Noora Karma, jonka koko illan show hätkähdyttää taikuudella, illuusiolla ja mentalismilla. Esitys on varta vasten Martinukseen rakennettu kokonaisuus. Tutut Bronx Jazz-lämpiöklubit jatkuvat Samuel Santasärkkä Quartetin tahdittamina. Klubeilla solisteina vierailevat Timo Lassy, Kalevi Louhivuori ja Jukka Perko. Marraskuussa rocklady Virve Rostin 60-vuotisjuhlakonsertit räjäyttävät lavan.

Wusheng Company: Pohjatuulen kolme lahjaa

  • 15.9. klo 13 ja 16

Pohjatuulen kolme lahjaa on vauhdikas Peking-oopperan hengessä tehty komedia, joka on suunnattu kaikille yli viisivuotiaille. Norjalaiseen kansantarinaan perustuvassa esityksessä köyhä tyttö haastaa mahtavan Pohjatuulen ja joutuu matkallaan moniin jännittäviin tilanteisiin. Teoksen toteuttanut suomalainen Wusheng Company on erikoistunut toimintapainotteiseen kiinalaiseen teatteriin. Viime vuonna ryhmä tuli toiseksi kansainvälisessä Peking-oopperakilpailussa Pekingissä. Esityksen yhteydessä on ilmainen työpaja lapsille.

Bronx jazz-lämpiöklubit

  • 20.9., 24.10. ja 7.11. klo 19

Syksyn kolmella Bronx jazz-lämpiöklubilla nähdään suomen jazzscenen kuumia nimiä yhdessä Samuel Santasärkkä Quartetin kanssa. Klubin käynnistää syyskuussa ansioitunut saksofonisti Timo Lassy. Hänet on nähty aikaisemmin muun muassa osana nykysoulin live-sensaatiota Jo Stancea ja The Five Corners Quintetia. Lokakuun pimeneviin iltoihin tuo väriä trumpetisti Kalevi Louhivuori, joka on keskeisimpiä nuoren polven jazzmuusikoita. Louhivuorelta taittuvat jazzin lukuisat genret, kuten tiukka rytmimusiikki ja pop. Marraskuussa tunnelmoidaan Jukka Perkon tahdissa, jonka loistava soittotekniikka yhdistää suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen.

Magic & Wonder -viikonloppu

  • Noora Karma 27.10. klo 19
  • Taikapajat 28.10. klo 10 (ruotsiksi), klo 11.30 (suomeksi, suositusikä 6–9 v.) ja klo 13 (suositusikä 8–12 v.)

Lokakuussa Martinuksen Magic & Wonder-viikonloppuna mentalisti ja taikuri Noora Karma esittää huikean visuaaliseen kokoillan shown. Hän sekoittaa illuusiota, magiaa, mentalismia ja musiikkia esitykseensä uudella ennenäkemättömällä tavalla. Esitys on varta vasten Martinukseen rakennettu kokonaisuus. Saman viikonlopun sunnuntaina lapsille on tarjolla taikapaja, jossa Ylen Hajbosta tuttu Kimmo Erkkilä esittää lyhyen esityksen ja opettaa taikatemppuja.

Virve “Vicky” Rosti

  • 9.11. ja 10.11. klo 19

Marraskuussa Virve “Vicky” Rosti viettää 60-vuotisjuhliaan ja viihdyttää Martinuksessa kahdella massiivisella juhlakonserttilla. Samoihin aikoihin luvassa on myös elämänkertakirja.

Lue lisää Martinuksen kausiesitteestä ja osta liput esityksiin Ticketmasterista.

Julkaistu: 14.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter