Vantaan kasvu jatkuu

Vantaan elokuun lopun katsaus kertoo taloudesta, väestöstä ja työllisyystilanteesta. Kaupungin väkiluku jatkaa kasvuaan. Tammi–heinäkuussa lisäys oli noin 2 650 henkilöä ja vantaalaisia on nyt noin 225 700. Heistä työttömänä oli noin 12 000, mikä on lähes 1 500 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Verotilityksiä oli kertynyt 679 miljoonaa euroa. Verotulot lisääntyvät Vantaalla ennusteen mukaan noin 1,5 prosenttia viime vuodesta mutta niiden arvioidaan alittavan talousarvion noin 4 miljoonalla eurolla. Vantaa on onnistunut lyhentämään lainojaan parina edellisenä vuonna. Hyvä kassatilanne mahdollistaa lainakannan supistamisen myös kuluvana vuonna. Menoissa suurimmat muutokset talousarvioon nähden ovat ulkoisissa vuokrissa ja henkilöstömenoissa. Tilikauden tulos on jäämässä arviolta 14 miljoonaa euroa tappioliseksi.

Metson tuotantotilojen kaavamuutos

Hakkilassa ja Itä-Hakkilassa sijaitsevan Metso Oyj:n teollisuusventtiileiden Suomen tuotanto- sekä hallintotoiminnot ja noin 700 työntekijää ovat siirtyneet toisista toimipisteistä Hakkilaan yhteiseen osoitteeseen, johon laaditaan tuotantotilat salliva asemakaavamuutos. Asemakaavamuutosalue on suurelta osin rakentunut poikkeamispäätöksin nyt tehtävän muutoksen mukaiseksi. Yksityisten omistamien kiinteistöjen rakennusoikeudet pysyvät ennallaan. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle muutoksen hyväksymistä.

Julkaistu: 24.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter