Lapsia päiväkodin maisteluraadissa

Varhaiskasvatuksessa kokeillaan vegaaniruokavaihtoehtoa

Vantaan varhaiskasvatuksen asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta osallistua vegaaniruokavaliokokeiluun, joka toteutetaan 5.11.– 31.12.2018. Varhaiskasvatukseen on tullut tänä syksynä muutamia vantaalaishuoltajien kysymyksiä vegaaniruokailumahdollisuudesta, ja kokeilulla vastataan nyt tähän toiveeseen.

Vapaaehtoisen kokeilun aikana lapsi saa vegaaniruokaa päiväkodin aamupalalla, lounaalla ja välipalalla, ympärivuorokautisissa päiväkodeissa lisäksi päivällisellä ja iltapalalla. Kokeilu on tarkoitettu lapsille, joiden kotona perhe jo toteuttaa vegaaniruokavaliota.

Vantaa pyytää kokeiluun mukaan haluavia perheitä ilmoittamaan osallistumisesta omaan päiväkotiin ja täyttämään erityisruokavaliolomakkeen viimeistään 9.10. Pilotin jälkeen kokeilua arvioidaan muun muassa vegaaniruoan menekin ja kustannusten osalta sekä tehdään päätöksiä mahdollisesta jatkosta.

Lokakuun puolivälissä kaupungilla on koottuna kokeiluun osallistujien määrä. Vastaava kokeilu on alkanut tänä syksynä Vantaalla Martinlaakson koulussa ja Tikkurilan lukiossa. Kokeilussa huomioidaan uudet varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset, joihin sisältyy myös ohjeet vegaaniruokavaliosta.

Erityisruokavaliolomake löytyy täältä.

Julkaistu: 25.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter