Hakunilan nuorisotila remontoidaan nuorten tarpeita kuunnellen

Kuvituskuva: Nuoret puistossa.

Nuorisotilaa kunnostetaan ja osia tiloista uudistetaan täysin. Uudistetun tilan arvioidaan aukeavan alkuvuodesta 2019. Remontin ajan nuorisopalvelujen toiminta järjestetään väistötiloissa.

Tavoitteena on remontoida tilasta nykyaikainen, moneen tarpeeseen muuntautuva nuorisotila. Remontin aikana esimerkiksi maalataan tilan seinäpinnat ja uusitaan lattiat.

Kokonaisuus suunnitellaan erityisesti nuorten tarpeita palvelevaksi, ja nuoret ovat mukana tilojen suunnittelussa. He pääsevät osallistumaan esimerkiksi kalusteiden valintaan sekä tilojen värimaailman ja aktiviteettien suunnitteluun. Remontin suunnittelussa otetaan huomioon myös muut tilan käyttäjät.

Remontin aikana toiminta jatkuu naapurirakennuksessa

Hakunilan nuorisotilan toiminta siirtyy lokakuun alusta alkaen väistötiloihin, osoitteeseen Laukkarinne 6. Korvaava tila sijaitsee rakennuksen kolmannessa kerroksessa, neuvolan vieressä. Väistötiloissa on iso salitila, neuvottelu- ja pelihuone, toimistotilat sekä erillinen keittiötila. Rakennuksessa on hissi.

Hakunilan nuorisotilaa ovat Vantaan nuorisopalvelujen lisäksi käyttäneet toiminnassaan myös esimerkiksi nuoriso- ja eläkeläisjärjestöt. Kun väistötila on kalustettu ja nuorisopalvelut ovat käynnistäneet toiminnan väliaikaisissa tiloissa, myös järjestöt ja ryhmät voivat hakea käyttövuoroja väistötiloista. Remontin edetessä käyttövuorojen hakemisesta tiedotetaan tarkemmin suoraan tilan käyttäjille.

Julkaistu: 25.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter