Asukasfoorumi Aviapoliksessa

Asukasfoorumin puheenaiheet risteilivät liikenteestä citykaneihin ja ploggaukseen

Syksyn asukasfoorumissa Pointin oppimiskeskuksen ruokalassa kaupungin johto ja virkamiehet kuulivat asukkaiden toiveita ja mielipiteitä ajankohtaisista aiheista. Kartanonkoskelalaisia ja muita vantaalaisia puhuttivat mm. liikenneyhteydet, asukastilat ja ikääntyneiden palvelut. Asukasfoorumia oli jälleen mahdollista seurata ja kommentoida myös Vantaa-kanavan kautta.

Asukasfoorumin avannut kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi aluksi Vantaan vakaasta taloudesta, vahvasta työpaikkaomavaraisuudesta sekä loistavista liikenneyhteyksistä.
- Kasvavan kaupungin investoinneissa painottuu kunnallistekniikka sekä koulut ja päiväkodit. Samalla meneillään olevassa yleiskaavatyössä vaalitaan vantaalaisille tärkeää lähiluontoa, Viljanen sanoi.

Tämänkertainen asukasfoorumi pidettiin Aviapoliksen suuralueella, missä Viljasen mukaan sijaitsee jo noin 30% Vantaan työpaikoista.
- Aviapolis on Vantaan talouden veturi ja Suomen nopeimmin kasvava talousalue, jossa työpaikkojen määrän odotetaan tuplaantuvan lähivuosina, Viljanen totesi.

Loppuillasta apulaiskaupunginjohtajat ja virkamiehet vastasivat asukkaiden kysymyksiin, joiden aiheet sivusivat arkielämän kaikkia osa-alueita. Kysymyksiä esitettiin mm. liittyen Riipiläntien kevyenliikenteen väylään, Ilolan alueen hulevesiongelmiin ja bussiyhteyksiin, asema-alueiden liityntäpysäköintiin, katutöiden suunnitteluun, kaupunkipyöriin ja city-kanien torjuntaan.

Myös asukastilat, turvallisuus, vanhusten palvelut, liikuntapaikat, kouluverkko ja kesätyösetelit puhuttivat paikallaolijoita. Virkamiehet lupasivat välinetukea uuden vapaaehtoistoiminnan harrastajille ploggaajille, jotka keräävät roskia lenkkeilyn lomassa. Lisäksi kuultiin, että Aviapolikseen on suunnitteilla ilmailualan oppilaitos.

Vantaan kaupungin asukasfoorumeissa kaupunkilaisilla on mahdollisuus tavata kaupungin johtoa ja virkamiehiä sekä kertoa päättäjille toiveitaan. Avoimia asukasfoorumeita järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri alueilla ja joskus tiettyihin teemoihin liittyen. Edellinen asukasfoorumi oli keväällä Tikkurilassa.

Tallenne asukasfoorumista on katsottavissa Vantaakanavalta osoitteesta www.vantaakanava.fi

Julkaistu: 25.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter