Työttömyys jatkaa Vantaalla nopeaa laskua

Työ- ja elinkeinoministeriön julkaiseman syyskuun Työllisyyskatsauksen mukaan Vantaan työttömyysaste on 8,5 prosenttia. Työttömyys jatkaa nopeaa laskua: viime huhtikuussa työttömyysaste oli Vantaalla 8,9 prosenttia ja vuosi sitten syyskuussa 9,9 prosenttia.

Tulos on valtakunnallisestikin merkittävä: koko maan työttömyysaste oli syyskuussa 8,8 prosenttia ja suurimmista kaupungeista vain Espoossa ja Vaasassa on Vantaata pienempi työttömyysprosentti.

Työttömiä työnhakijoita oli Vantaalla syyskuussa 9 857, kun vuodentakainen luku oli 11 292. Erityisesti on laskenut yli vuoden työttömänä olleiden osuus (laskua 34 prosenttia) sekä yli 50-vuotiaiden työttömyys (laskua 15,9 prosenttia). Myös alle 25-vuotiaita ja ulkomaalaisia on työttömänä vähemmän kuin vuosi sitten syyskuussa.

– Valtuustokauden strategiaan on kirjattu kova tavoite: vuonna 2021 kaupungin työttömyysasteen odotetaan olevan 6,1 prosenttia. Näiden tuoreiden lukujen perusteella näyttää siltä, että tuota tavoitetta kohti ollaan menossa hyvää vauhtia, iloitsee Vantaan työllisyyspalveluiden johtaja Timo Saari.

Toimivilla palveluilla ja yhteistyöllä hyviin tuloksiin

Hyvät tulokset ovat monen tekijän yhteisvaikutusta. Avoimet työmarkkinat vetävät nyt hyvin, ja sen lisäksi Vantaalla on satsattu erityisesti vaikeasti työllistyvien tukemiseen. Palveluita on moneen lähtöön: Ohjaamon uudet tilat palvelevat monipuolisesti suurta joukkoa, Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu TYP ohjaa eteenpäin yhä useampia, syksyllä avattu Luxi täydentää valmennustalojen toimintoja, kuntouttavan työtoiminnan paikat ovat lisääntyneet ja tarjolla on monipuolista uraohjausta.

– Pystymme entistä nopeammin selvittelemään asiakkaiden tilannetta, työllistymisen haasteita ja työmahdollisuuksia. Jokaisessa on potentiaalia, kun löytyy se oma juttu työelämässä, Saari tiivistää.

Yksi merkittävä syy hyvään työllisyyskehitykseen on sujuva yhteistyö työllisyyspalveluiden, muiden kaupungin toimialojen, yritysten, järjestöjen ja TE-toimiston välillä.

– Esimerkiksi yritysten kanssa tehtävä yhteistyö on monelta kantilta kannattavaa: joku työllistyy ja joku saa tekijän työlle.

Vantaalla edistetään työllisyyttä myös erilaisilla hankkeilla. Näitä on ollut parin viime vuoden aikana kymmenkunta, ja uusin julkistettiin lokakuun alkupuolella. Kaupunki kumppaneineen sai EU:lta neljä miljoonaa yhteiskuntavastuuta tukevaan hankkeeseen, jossa edistetään yritysten kasvua ja kilpailukykyä. Ideana on, että ilman tutkintoa olevien työntekijöidensä osaamista parantavaa yritystä tuetaan taloudellisesti.

Rekrytapahtumasta potkua työnhakuun

Vantaalla järjestetään useita erikokoisia rekrytointitapahtumia. Seuraavaksi on vuorossa Suomen suurin rekrytointitapahtuma Megarekry, joka kokoaa 25.10. saman katon alle tekijöitä etsiviä työnantajia ja työtä vailla olevia hakijoita.

Vantaan Energia Areenalla työnhakijoilla on mahdollisuus tutustua kerralla kymmeniin työnantajiin, ja työnhaun lomassa kävijät voivat myös viilauttaa CV:nsä huippukuntoon uravalmentajan vinkeillä ja ammattilaisen ottamatta valokuvalla.

Lue lisää Vantaan työllisyyttä edistävistä palveluista

Julkaistu: 23.10.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter