Kukkuu-taidefestari tarjoaa kulttuuria vauvoille ja taaperoille

Taaperot valoleikkipajassa. Kuva: Marja Juutinen

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Kukkuu-taidefestari tuo Vantaalle 10.–20.11.2018 upean kattauksen monipuolista kulttuuritoimintaa, joka on suunnattu aivan perheen pienimmille. Ohjelmassa on esimerkiksi taidetuokioita, vauvatanssia, muskareita, värikylpyjä ja taaperoteatteria.

Reilun viikon mittaisilla festareilla tarjotaan kulttuurielämyksiä vauvoille ja taaperoille.

– Haluamme tarjota laadukasta kulttuuria ja osallistumismahdollisuuksia myös perheen pienimmille. On tärkeää, että uudet vantaalaiset pääsevät jo vauvana tutustumaan Vantaan kulttuuritoimijoihin. Haluamme myös tarjota perheille tilaisuuksia tutustua toisiinsa ja saada vertaistukea, kertoo kulttuurituottaja Jaana Niinivirta.

Kukkuu-festari levittäytyy eri puolille Vantaata ja tapahtumia järjestävät useat eri toimijat. Taidefestarin ohjelmassa on yhteensä lähes 40 erilaista tapahtumaa. Ensi vuonna festari on tarkoitus järjestää vielä laajempana; lisätä ohjelmaa sekä yhteistyötahoja.

Festarilla on sekä maksutonta että maksullista ohjelmaa. Osaan festivaaliohjelmasta toivotaan ennakkoilmoittautumista.

Ohjelmaa minioopperasta museomuskariin ja tuntupolkuun

Festari alkaa näyttävästi, kun heti aloituspäivänä tapahtuu neljässä eri tapahtumapaikassa. Vantaan musiikkiopisto ja Vantaan kaupunginmuseo järjestävät Museomuskarin, jossa perinteinen muskarituokio siirretään museon näyttelytilaan. Kulttuuritalo Martinuksessa taaperoille on tarjolla Kansallisoopperan hyväntuulinen Tuhkimo-miniooppera. Lisäksi viikonloppuna tapahtuu Lastenkulttuurikeskuksissa Pessissä ja Toteemissa sekä Hämeenkylän kirkossa.

Vantaan sanataidekoulu tarjoaa pienille runoleikkihetkiä ja Vantaan kuvataidekoulu Maalataan valoa -valoleikkipajoja kahtena eri päivänä. Pessissä ja Toteemissa pääsee kokemaan Tuntupolku-elämystilan, joka tarjoaa vauva- ja taaperoikäisille aistikokemuksia erilaisten pintojen, materiaalien ja värien parissa. Isänpäivänä Lastenkulttuurikeskus Pessissä pääsee Tuntupolun lisäksi nauttimaan kakkukahveista.

Festari päättyy juhlallisesti Lapsen oikeuksien päivänä 20.11., kun lapset nostavat päivän kunniaksi liput salkoihin kaupungintalon edessä.

Näiden tapahtumien lisäksi tarjolla on myös runsaasti muuta ohjelmaa. Koko festariohjelma löytyy osoitteesta vantaa.fi/kukkuu.

Vantaan kulttuuripalvelut järjestää festivaalin usean yhteistyökumppanin voimin. Festarijärjestelyissä mukana ovat Lastenkulttuurikeskukset Pessi ja Toteemi, Vantaan kaupunginmuseo, Vantaan taidemuseo Artsi, Vantaan kuvataidekoulu, Vantaan musiikkiopisto, Vantaan sanataidekoulu, Vantaan seurakunnat ja Tikkurilan kirjasto.

Julkaistu: 6.11.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter