Kurkista Robotiikan oppimiskeskukseen Tytöt koodaamaan -tapahtumassa

Nuoret opiskelemassa. Kuva: Sakari Manninen

Kasvatusta ja opetusta tukeva Robotiikan oppimiskeskus avaa ovensa kaikille kiinnostuneille paneelikeskustelusta ja koodaustyöpajasta koostuvassa tapahtumassa.

Tiistaina 20.11. järjestettävässä Tytöt koodaamaan – Ohjelmoinnin monet mahdollisuudet -tapahtumassa asiantuntijoista koostuva paneeli pohtii ohjelmoinnin monia mahdollisuuksia sekä tyttöjen ja naisten roolia ohjelmointimaailmassa. Tilaisuudessa keskustellaan esimerkiksi työelämän nykytilasta teknologia-aloilla, ohjelmoinnin luovista käyttötarkoituksista sekä ihmisyyden merkityksestä teknologiakehityksen rinnalla.

– Ohjelmoinnin ja robotiikan alalla työskentelevistä suuri osa on miehiä. Haluammekin innostaa myös tyttöjä ja naisia alalle. Haluamme näyttää, kuinka monipuolista ohjelmointi voi olla, projektisuunnittelija Tuulia Kuismin kertoo.

Paneelikeskustelun jälkeen halukkailla on mahdollisuus kokeilla musiikin koodaamista aloittelijoillekin sopivassa työpajassa. Musiikin rakenteiden tutkiminen avaa hauskan mahdollisuuden oppia ohjelmoinnin perusteita ja Ruby-ohjelmointikieltä.

Tytöt koodaamaan – Ohjelmoinnin monet mahdollisuudet

Tiistaina 20.11. Tikkurilan kirjaston musiikki- ja mediaosastolla, Lummetie 4, Vantaa

  • klo 17−18 Paneelikeskustelu: Päästä luovuutesi valloilleen ja löydä koodari itsestäsi!
    • Panelisteina: Kaisa Kukkonen (The Lady AI), Sonia Singh (opiskelija, Tikkurilan lukio), Laura Lindfors (projektisuunnittelija, Vantaan kaupunki), Perttu Lähteenlahti (perustaja, Perfektio) ja Akseli Huhtanen (toimitusjohtaja, Dare to Learn).
  • klo 18−19 Työpaja: Koodaa oma biisi! (Mehackit)

Lue tarkemmin tapahtumasta: robovantaa.fi.

Robotiikan oppimiskeskus lisää nykyteknologian käyttöä opetuksessa

Vantaan sivistystoimen käynnistämän Robotiikan oppimiskeskuksen tavoitteena on mahdollistaa ja lisätä robotiikan ja ohjelmoinnin käyttöä opetuksessa.

– Haluamme lisätä lasten ja nuorten ohjelmointi- ja robotiikkataitoja. Keskus toimii uuden oppiaineen kouluttajana ja suunnannäyttäjänä sekä kokeilujen laboratoriona. Toiminnan ytimessä ovat erilaiset tapahtumat, koulutukset ja työpajat, kertoo keskuksen projektisuunnittelija Tuulia Kuismin.

Toimintansa alkuvaiheessa, syksyllä 2018, Robotiikan oppimiskeskus tutustuttaa kaupungin opetus- ja kasvatusalan ammattilaisia sekä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen opetusryhmiä ohjelmointiin ja robotiikkaan.

– Pyrimmekin esimerkiksi lukioissa aktiivisesti löytämään tapoja hyödyntää ohjelmointia totuttua luovemmissa yhteyksissä; Vantaalla koodataan esimerkiksi äidinkielen, yhteiskuntaopin, terveystiedon ja kuvataiteen tunneilla. Tämä on kansainvälisestikin uudenlainen lähestymistapa ohjelmoinnin opetukseen, lukiokoulutuksen projektisuunnittelija Laura Lindfors vinkkaa.

Julkaistu: 8.11.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter