Pyöräilijä talvisella kadulla

Light heroes -tapahtuma Tikkurilassa 13.11. valoisan pyöräilyn puolesta

Dixin ja Tikkurilan torin välisellä Männistönpolulla järjestetään tiistaina 13.11. kello 16–18 Light Heroes -tapahtuma, jossa valotaitelijat Panu Varstala ja Antti Lahti jakavat ohikulkeville valottomille pyöräilijöille led-valoja. Tapahtumalla Vantaan kaupunki ja Pyöräliitto kannustavat pyöräliikenteen ympärivuotiseen huomiointiin ja muistuttavat valojen käytön tärkeydestä.

Suomalaiset arkipyöräilyä edistävät järjestöt haluavat valoja jakamalla parantaa liikenneturvallisuutta konkreettisin keinoin. Vantaan kaupunki on mukana Pyöräliiton valtakunnallisessa #Pyöräilytalvi-kampanjassa, joka tuo pyöräilyä esille iloisissa merkeissä marraskuun harmaudesta huolimatta ja kiittää aktiivisen liikkumistavan valinneita ihmisiä.

- Syksyllä ja talvella pyörällä liikkuessa on erityisen tärkeää huolehtia asianmukaisesta valaistuksesta. Eteen valkeaa ja taakse punaista valoa. Myös ennakoinnin ja tilannetajun tarve korostuvat, kuten liikenteessä aina. Kaikkien tielläliikkujien on tärkeä huomioida, että syksyn ja talven pimeydessäkin kaduilla ja teillä liikutaan myös pyörällä. Liukkaudesta johtuen on syytä myös huolehtia yhteisesti, että nopeudet pysyvät turvallisina, Pyöräliiton erityisasiantuntija Martti Tulenheimo kertoo kampanjan taustasta.

Tikkurilan aseman eteläiseen alikulkuun avattiin kesäkuussa Suomen ensimmäinen lämmin polkupyörien pysäköintihalli. Aseman aiemmista pyörätelinepaikoista alle kolmannes on tarjonnut suojan sateelta, joten puolilämmin pyörähalli parantaa erityisesti sade- ja lumikelien aikaista pysäköintiä. Tulevana talvena nähdään pyörähallin suosio;syksyn arkipäivänä hallissa on ollut noin 40 pyörää. Tikkurilan asemalla on pyörien liityntäpysäköinnissä talvisin pyöriä vajaa viidennes maksimimäärästä. Vantaalla kesäisin pyöräilevistä joka viides jatkaa pyöräilyä myös talvella.

Light heroes -tapahtumassa jaetaan myös Pyöräillen talvella -esitettä, johon Pyöräliitto on koonnut kätevän paketin vinkkejä syksyllä ja talvella pyöräilyyn. Esite löytyy sähköisenä täältä.

Video aiemmasta Light Heroes -tapahtumasta.

Julkaistu: 9.11.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter