Vantaan nuorisotyön stipendi Mopoilevat nuoret ry:lle

Vantaan vapaa-ajan lautakunta on myöntänyt vuoden 2018 nuorisotyön stipendin Mopoilevat nuoret ry:lle. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää ja tukea nuorten mopoilijoiden ja motoristien toimintaa sekä järjestää erilaisia tapahtumia. Keväällä 2016 yhdistys avasi nuorten oman mopopajan Vantaan Malminiittyyn yhteistyössä Vantaan nuorisopalveluiden kanssa. Mopopajassa on mahdollisuus korjata ja huoltaa mopoja, kevytmoottoripyöriä ja polkupyöriä vapaaehtoisten ohjaajien opastuksella ja ilmaiseksi. Korjaustoiminnan ohella nuorten kanssa keskustellaan mm. koulunkäyntiin liittyvistä asioista, ammatinvalinnasta, ihmissuhdeasioista ja terveistä elämäntavoista.

Mopoilevat nuoret ry on kolmen helsinkiläisnuoren vuonna 2009 perustama yhdistys, jonka toiminnasta vastaa ryhmä entisiä ja nykyisiä nuoria mopoilijoita pääkaupunkiseudulta. Yhdistyksen mopopajan kohderyhmänä on 13-21-vuotiaat nuoret mopoilijat ja motoristit. Toimintaa ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoiset aikuiset.

Yhdistyksen järjestämiä tapahtumia ovat olleet esimerkiksi Supermotoratapäivät Vantaan Vauhtikeskuksessa ja Tattis GP Helsingin Tattarisuolla. Ratatapahtumat on järjestetty yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon nuorisopalveluiden kanssa.

Vantaan kaupungin nuorisotyön stipendin myöntää vapaa-ajan lautakunta nuorisopalvelujen tekemän esityksen perusteella. Stipendi käsittää kunniakirjan ja vapaa-ajan lautakunnan kulloinkin päättämän rahasumman. Stipendi voidaan myöntää Vantaalla toimivalle nuoriso- tai varhaisnuorisoyhdistykselle tai vapaaehtoistyötä tekevälle toimijalle tai toimintaryhmälle.

Stipendi myönnetään hyvästä ja aktiivisesta toiminnasta lasten ja nuorten elinolojen ja kansalaistoiminnan edistämiseksi. Tällaista on muun muassa pitkäaikainen vapaaehtoistoiminta lasten ja nuorten parissa, lasten ja nuorten vapaa-ajalla tapahtuvien harrastusten ja toimintojen kehittäminen tai muu vantaalaisesti merkittävä teko lasten ja nuorten hyväksi tehdystä työstä. Stipendi on arvoltaan 2000 euroa.

- Mopoilevat nuoret järjestävät toimintaa, joka syntyy nuorten tarpeista, halusta ja heille annetuista mahdollisuuksista. Tärkeintä on halu toimia, eivät rakenteet. Suuri kiitos vapaaehtoisille ohjaajille. Tällaista toimintaa Vantaa ja vapaa-ajan lautakunta tukevat mielellään, tiivistää lautakunnan puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä.

Stipendin ja kunniakirjan aiempina vuosina ovat saaneet:

 • 2015 Nicehearts ry:n Tyttöjen tila
  Viiden järjestön yhteistyössä toteuttama monikulttuurinen toiminta Koivukylän alueella (Vantaan Nuorten Palloiluklubi ry, Vantaan Monikulttuurinen Liikunta ry, Itä-Vantaan Somalikulttuuriyhdistys ry, Vantaan Islamilainen Yhdyskunta ja Maakulta ry)
 • 2014 Vantaan Nuoret Asujat ry
 • 2013 Rekolan Metsäsiskot ja Rekolan Metsäveikot
 • 2012 Riitta Rantala, Itä-Hakkilan Pioneerit
 • 2011 Justus Kivimäki, Vantaan NMKY
 • 2010 Vantaan Nuoret Kotkat aluejärjestö ry:n vertaisohjaajatoiminta ja Mikkolan Vertaisnuoritoiminta;Vertsut
 • 2009 NOH (Nuorten OloHuone)
 • 2008 Mirja ”Mirkku” Riihimaa ja Inkeri ”Inkku” Angelin. Erityismaininnan ansioituneesta työstä nuorisoryhmien kanssa saivat erityisnuorisotyöntekijät Riikka Hellman ja Taru Lehtonen.
 • 2007 Vantaan Elävän musiikin Yhdistys Velmu ry ja Lindmark – Huttunen Susanna Vantaan 4H.
 • 2006 Partiokannus ry.
  Nuorisotyön kunniakirja: Partiokannuksen järjestösihteeri Hanna-Leena Rajamäki ja Vantaan nuorten miesten kristillisen yhdistyksen toiminnanjohtaja Justus Kivimäki.
 • 2005 Ilkka Turkka (Icehearts), Irma Oksa (Vantaan 4 -H) ja Aluenuoret ry.
Julkaistu: 20.11.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter