Vantaan kaupunki myönsi Vantaa-mitalin Fazerille

Fazerin vierailukeskus Vantaalla

Vantaan kaupunki on myöntänyt Vantaa-mitalin Fazerille. Mitali on tunnustus menestyksekkäästä työstä Vantaan elinvoimaisuuden kehittämisessä, ja se jaettiin tänään Vantaan 42. elinkeinopäivässä.

Fazer sai mitalin tunnustuksena pitkäaikaisesta, uudistumiskykyisestä ja ansiokkaasta yritystoiminnasta sekä merkittävästä työstä kaupungin elinkeinoelämän hyväksi.

Fazer osti reilut 60 vuotta sitten Vaaralasta maata ja rakennutti Fazerilan. Fazerilla on juuret syvällä vantaalaisessa maaperässä, kiitteli kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala mitalia luovuttaessaan.

- Vantaalainen, ikoninen klassikko Fazer -konserni on tehnyt vuodesta toiseen upeaa kehitystyötä ja työllistänyt vakaasti läpi heiluvien suhdanteiden. Vantaan vetovoimaa tukee syksyllä 2016 ovensa avannut Fazer Experience -vierailukeskus, jossa kävi viime vuonna kaikkiaan yli 180 000 vierailijaa. Fazer on myös tärkeä koulutuskumppani Vantaan ammatilliselle oppilaitokselle Varialle, Multala sanoi tilaisuudessa.

Vantaalla sijaitsee Fazerin suurin yksittäinen tuotantoalue. Vaaralan Fazerilassa on kaikkiaan yli 1600 työntekijää, ja alueella valmistetaan suklaata, keksejä, leipää sekä makeita leivonnaisia. Myös Fazerin pääkonttori sijaitsee Vantaalla.

Vantaa-mitalin otti vastaan Fazer-konsernin talousjohtaja ja varatoimitusjohtaja Jouni Grönroos.

- Kuten Fazer, myös Vantaa on näinä vuosina kasvanut ja kehittynyt. Olemme iloisia, että kasvusta ja kaupunkirakenteen tiivistymisestä huolimatta Vantaalla on tilaa myös kaltaisellemme modernille ruokayhtiölle, hän totesi mitalia vastaanottaessaan.

Vaaralassa Fazer on saanut kasvaa ja kehittyä hyvässä yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa, Grönroos jatkoi.

Elinkeinopäivän teemana kansainvälisen kaupan tulevaisuus

Vantaan tämänvuotinen elinkeinopäivä pureutui vapaakauppaan ja kansainvälisen kaupan tulevaisuuteen. Ihmisten ja tavaroiden vapaan liikkuminen on pitkälti mahdollistanut Vantaan menestymisen, sillä meille on kehittynyt monipuolinen elinkeinorakenne ja täällä toimii paljon kansainvälisiä yrityksiä, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen totesi oman puheenvuoronsa aluksi.

Erityisesti lentoaseman kupeessa sijaitseva Aviapoliksen alue vetää puoleensa kansainvälisiä yrityksiä. Vuonna 2015 Aviapoliksessa oli 459 kansainvälisen yrityksen toimipistettä.

- Aviapolis on keskeinen kehittämisalue Vantaalla, ja sen kehittämisen painopiste on hieman siirtymässä yritystoiminnasta asumiseen. Yritykset tarvitsevat tekijöitä, ja siksi on tarpeen saada alueelle myös asumista. Haluamme luoda sellaista ympäristöä, jossa yritykset voivat kehittyä ja kasvattaa liiketoimintaansa, ja jossa työntekijät viihtyvät, Viljanen sanoi.

Lentokentän ympäristöllä eli Aviapoliksen alueella on merkittävä valtakunnallinenkin tehtävä kasvun kiihdyttäjänä, se on Suomen nopeimmin kasvava yritysalue. Vantaalle on syntynyt lähes 10 000 uutta työpaikkaa muutaman viimeisen vuoden aikana.

Vantaa suunnittelee parhaillaan raitiotieyhteyttä, joka parantaa myös Aviapoliksen saavutettavuutta entisestään. Ratikka yhdistää Hakunilan ja Länsimäen seudun raideverkkoon ja luo raideyhteyden Mellunmäen metron ja lentoaseman välillä.

- Ratikka on Vantaan tavoitelistalla ensimmäisenä. Se mahdollistaa Itä-Vantaan alueiden tiivistämisen niin asumisen kuin työpaikkojen käyttöön. Se tuo myös tervetulleen itä-länsisuuntaisen joukkoliikenneyhteyden, kaupunginjohtaja sanoi.

Julkaistu: 23.11.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter