Hussein Absuge on Vantaan Kulttuuriseppä 2018

Vantaan kaupungin Kulttuuriseppä 2018 -tunnustus luovutettiin itsenäisyyspäivän juhlassa Hakunilan päiväkeskuksessa. Tunnustuksen saanut Hussein Absuge on tehnyt vuosikausia työtä varsinkin Itä-Vantaan alueella ja auttanut maahanmuuttajia sopeutumaan Suomeen sekä edistänyt kulttuurien välistä vuorovaikutusta.

Hussein Absuge on monelle itävantaalaiselle tuttu kasvo, sillä hän on neuvonut alueen maahanmuuttajia ja tehnyt yhteistyötä kaupungin kanssa jo pitkään. Somaliasta alun perin kotoisin oleva mies muutti Vantaalle 90-luvun alkupuolella, ja jo vuonna 1998 hän oli mukana perustamassa Itä-Vantaan somalikulttuuriyhdistystä Koivukylään.

− Yhdistykselle koettiin tarvetta, sillä sen kautta keskustelu viranomaisten kanssa on helpompaa. Tällä hetkellä yhdistyksellä on noin 300 jäsentä ja saamme jatkuvasti uusia jäseniä, sekä maahanmuuttajia että kantasuomalaisia.

Absuge on yhdistyksen kautta myös ollut kuluneen vuoden ajan mukana kaupungin Tsempataan yhdessä -hankkeessa, jonka tavoitteena on auttaa maahanmuuttajia työllistymään.

− Hankkeen kautta maahanmuuttajille voidaan tarjota matalan kynnyksen apua. Päivystän torstaisin Kafnetissa ja silloin kuka tahansa on tervetullut juttelemaan. Monet maahanmuuttajat myös soittavat minulle törmätessään kielimuuriin esimerkiksi viranomaisten kanssa asioidessaan.

Hussein Absuge on myös toiminut rauhanrakentajana eri uskontojen välillä. Hän on alusta asti ollut mukana uskontojen välisessä yhteistyössä Vantaalla ja ollut mukana esimerkiksi Koivukylän rauhankävelyjen järjestämisessä.

Tunnustus työstä monikulttuurisuuden hyväksi

Kulttuuriseppä on Vantaan kaupungin tunnustus aktiivisesta työstä monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden hyväksi. Tunnustus voidaan myöntää vantaalaiselle henkilölle, joka on edistänyt kulttuurien välistä ymmärrystä ja vuorovaikutusta. Kulttuuriseppä voi olla henkilön sijaan myös yhdistys tai järjestö, jonka toiminta on merkittävää ja monikulttuurista.

Ehdotusten pohjalta valinnan tekee työryhmä, johon kuuluu muun muassa edustajia monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnasta, monikulttuurisuusasiain yksiköstä, kulttuuripalveluista sekä edellisenä vuonna tunnustuksen saanut.

Tunnustusta on jaettu vuodesta 2007 lähtien. Muutamana edellisenä vuonna tunnustuksen ovat saaneet Marja Auroma, John Simon, Mona Abdelgadir ja Gazale Giray Öngörür, Vantaan Nicehearts sekä Harun Osman.

Tänä vuonna Kulttuuriseppä-raati myönsi lisäksi kunniamaininnan Larissa de Robertille tämän monivuotisesta vapaaehtoistoiminnasta venäjänkielisen väestön hyväksi ja erityisesti venäläisen taiteen ja kulttuurin edistämiseksi Vantaalla.

Julkaistu: 6.12.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter