Lucia kulkueineen luo joulumieltä kaikille

Lucia ja kuoro joulukonsertissa Myyrmäen kirkossa
Vantaan Lucia sai kruununsa 5.12. joulukonsertissa Myyrmäen kirkossa.

Lucia-neidon tunnusmerkki, loistava kynttiläkruunu, painettiin Vantaan Luciaksi valitun Janina Lindströmin päähän viime viikolla Myyrmäen kirkossa järjestetyssä joulukonsertissa. Tänään Lucia seurueineen kiertää ympäri kaupunkia ja koko Vantaa täyttyy valosta, ilosta ja joululauluista.

Lucian päivää on vietetty Vantaalla jo yli 30 vuotta. Vantaan Luciaksi valitaan vuosittain empaattinen ja lämmin nuori Vanda musikinstitutin oppilaiden joukosta.

Vantaanlaaksolainen Janina Lindström on aiemmin soittanut Vanda musikinstitutissa viulua ja alttoviulua. Nykyään 18-vuotias Lindström laulaa musiikkiopiston kuorossa. Vastakruunattu Lucia kertoo, että hänelle itselleen valoa talven pimeyteen tuovat erityisesti ystävät ja perhe.

Tärkeintä on hyvän joulutunnelman tuominen

Lucia-neidon roolin omaksuminen käy Janina Lindströmiltä luontevasti, sillä hän on osallistunut Vantaan Lucia-kulkueeseen kuorolaisena jo kuudesti.

–Haluan tuoda hyvää joulufiilistä kaikille niille, joille laulamme, ja esiintymisistä tulee myös itselleni hyvä fiilis. Käymme myös monissa vanhainkodeissa, jotka ovat omia lempipaikkojani vierailla ja laulaa. Niissä näkee, että ihmiset todella odottavat Lucia-kulkueen saapumista, Lindström sanoo.

–Olen aina pitänyt Lucian päivän ohjelmasta. Kun aiempina vuosina olemme kiertäneet Lucia-kulkueen kanssa, olemme liikkuneet keikkabussilla paikasta toiseen ja laulaneet yhdessä myös esiintymisten välissä.

Lucia kruunattiin Valon kirkossa

Vantaan Lucia kruunattiin Myyrmäen kirkossa, joka osuvasti kutsutaan myös Valon kirkoksi.

–Kirkossa oli lämmin ja hyvä tunnelma, eikä minua juurikaan jännittänyt, Janina Lindström kertoo.

Kruunajaiset sisältäneessä joulukonsertissa tuore Lucia lauloi omana soolokappaleenaan Himlen i min famn -laulun.

–Valitsin laulun soolokseni siksi, että sitä ei tietääkseni ole ennen laulettu Vantaan Lucia-kuorossa ja juuri se laulu vain tuntui itselleni sopivalta. Olin tosi innoissani, kun olin löytänyt soolokappaleeni ja ehdin opetella koko laulun ulkoa jo ennen kuin aloitimme laulun harjoittelemisen kuoron kanssa, Janina Lindström kertoo.

Varsinaisen Lucia-kulkueen ohjelmistossa on Lucian ja kuoron yhdessä esittämiä rakastettuja joululauluja. Mukana on parikymmentä nuorta laulajaa.

Vantaan Lucia-neito Janina Lindström

Tervetuloa Lucia-kulkueen esityksiin

Lucia ja hänen seurueensa esiintyvät eri puolilla Vantaata 22.12. saakka.

Tänään, Lucian päivänä, kulkue vierailee Tikkurilan kirjastossa kello 10.30, Helsinki-Vantaan lentoasemalla kello 17 ja Kauppakeskus Jumbossa kello 18.

Suurimmassa osassa konserteista päästään kauniiden joululaulujen lisäksi nauttimaan elävistä kynttilöistä, joita Lucian kynttiläkruunun ohessa löytyy myös kulkueen jäsenten käsistä.

–Vanhainkodeissa ja kirjastoissa oikeat kynttilät eivät tosin ole sallittuja, Janina Lindström tuumaa.

Tarinoita Vantaalta – kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 13.12.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter