Varikon esimies ja Renaultin edustajat kättelevät autojen luovutustilaisuudessa

Vantin kiinteistönhoidossa ajetaan sähköllä

Kaupunki on hankkinut ateria-, puhtaus- ja kiinteistöpalveluja kaupungille tuottavan Vantin käyttöön kolme sataprosenttisesti sähköllä kulkevaa, hiljaista ja päästötöntä pakettiautoa. Ympäristöystävällisten pakettiautojen luovutustilaisuus järjestettiin Vantaan Petikossa.

Vantin uuden ympäristöohjelman mukaisesti käyttöön otetaan ympäristöystävällisempiä tuotantoajoneuvoja.
- Näiden sähköautojen käyttöönotto tukee tätä tavoitetta ja antaa käyttökokemuksia lähivuosien tulevia suurempia kalustehankintoja varten, Vantin kiinteistönhoidon palveluesimies ja ympäristötyöryhmän jäsen Mauri Hiekkamies kertoo.

Renaultin, Vantaan ja Vantin yhteistyössä ilmastotavoitteet otetaan tosissaan ja ympäristösuunnitelmia ollaan alettu toteuttamaan käytännössä.
- Olemme luonnollisesti iloisia siitä, että Vantaa ja Vantti valitsivat yhteistyökumppanikseen Renaultin, Euroopan suurimman sähköautovalmistajan. On ollut hienoa tehdä yhteistyötä kaupungin kanssa, joka tekee konkreettisia päätöksiä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi ja näyttää siten suuntaa myös muille kunnille. Maahantuontimme on keskittämässä ensi vuoden alussa kaikki toimintomme Vantaan sisällä Petikkoon eli vahvistamme myös yrityksemme sitoutumista Vantaan kaupunkiin”, kommentoi Heikki Vuorinen, Renault maahantuonnin toimitusjohtaja.

Vantaan kaupunki tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi Vantaalle on laadittu pitkän aikavälin ympäristöohjelma – resurssiviisauden tiekartta. Tiekartan toteutumiseksi tarvitaan merkittäviä vähennyksiä mm. energiantuotannon ja kulutuksen aiheuttamiin päästöihin, joista muodostuu valtaosa Vantaan hiilijalanjäljestä. Liikenteen osuus kasvihuone kaasupäästöistä on runsas kolmannes. Liikenteen päästöjä saadaan alas edistämällä vähäpäästöistä teknologiaa.

Vantti on Vantaan kaupungin omistama yhtiö, joka tuottaa ateria-, puhtaus-, kiinteistöpalveluja Vantaan kaupungille. Vantti on noin 970 henkilöä työllistävä palveluyritys, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli noin 47 miljoonaa euroa. Vantti toimii in-house-periaatteella itsenäisenä yhtiönä ja palvelee Vantaan kaupunkikonsernia.

Julkaistu: 14.12.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter