Karateka oivaltaa jokaisessa ottelussa

Aaro Tuominen
Aaro Tuominen (oik.) tavoittelee karatessa maailman terävintä kärkeä.

Kymmenen kysymystä kumppaniurheilijalle: Aaro Tuomisella on kyltymätön halu kehittyä karatessa, ja parhaat saavutukset ovat vielä edessäpäin.

Nimesi, ikäsi ja urheilulajisi?
Aaro Tuominen, 21 vuotta, lajini on karate, jossa ottelen miesten alle 75-kiloisten sarjassa.

Miten olet päätynyt juuri tämän lajin pariin?
Kaikki alkoi, kun koko karateurani suurin tuki ja turva eli oma isä, Petri Tuominen, vei minut karaten alkeiskurssille ollessani 6-vuotias. Hän kilpaili itse lajissa noihin aikoihin ja on myös tehnyt kaikenlaista hommaa karaten parissa. Hän on myös tänä päivänä minun henkilökohtainen valmentajani. Liikunnallinen harrastus vei pikkupoikaa vielä enemmän mukanaan kilpailuiden tullessa kuvioihin. Ensimmäisistä junioreiden salikilpailuista kultamitali kaulaan ja siitä se sitten lähti.

Mikä lajissa viehättää?
Lajissa viehättää se, että siinä on rajattomat mahdollisuudet kehittyä ja tulla paremmaksi karatekaksi. Ottelut tuovat aina uusia oivalluksia, joista voi ottaa oppia niin tekniikan kuin taktiikan suhteen. Kilpakarate on myös hyvin monipuolinen urheilulaji, joka vaatii kaikkien urheilijan ominaisuuksien harjoittelua, kuten voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja liikkuvuutta.

Kerro parhaista kokemuksistasi ja saavutuksistasi lajin parissa.
Parhaat kokemukset tulevat kilpailuista, joissa kova työ ja pitkäjänteinen harjoittelu tuottaa toivotun tuloksen joukkuekavereiden ja yleisön kannustaessa. Saavutuksista löytyy mm. nuorten EM-pistesija, useita kansainvälisten turnausten voittoja sekä Suomen mestaruuksia ja PM-mitaleita, joista on vaikea nimetä yhtä tiettyä. Paras on vielä tulossa!

Olet Vantaan kumppaniurheilija. Mitä se sinulle merkitsee?
Se merkitsee todella paljon. Vantaan kaupunki on ollut mukana tukemassa urheilu-uraani onnistumisten hetkillä, mutta vielä tärkeämpänä pidän tukea myös alamäissä, kuten loukkaantumisten aikana. Niiden kanssa olen taistellut parin viime kauden aikana. Kumppaniurheilijana saan myös olla osa loistavaa urheilijoiden ja urheilun parissa toimivien henkilöiden tiimiä, joka toimii yhtenä tukiverkostona. Vantaan kaupunki on tärkeimpiä tukijoitani, ja olen kiitollinen ja ylpeä saadessani edustaa Vantaata urallani.

Entä mitä vantaalaisuus sinulle merkitsee?
Se on osa minua. Reissupäiviä tulee ympäri maailmaa kauden aikana paljon, mutta aina on kiva palata takaisin tänne.

Millaisia tavoitteita sinulla on urheilijana?
Tavoitteena on nousta maailman aivan terävimpään kymmenen kärkeen ja myös pysyä siellä. Suurimmat tavoitteet ovat tietenkin arvokisojen osalta maailmanmestaruus sekä olympiamitali!

Entä urheilu-uran jälkeen?
Tulevaisuus urheilu-uran jälkeen on vielä hieman avoinna. Tarkoituksena on päästä opiskelemaan aktiivisen kilpailemisen ohella. Varmasti tulen toimimaan urheilun parissa joissakin puuhissa myös oman kilpailu-uran jälkeen.

Terveisesi oman lajisi nuorille urheilijanaluille?
Treenatkaa ja kilpailkaa hymy huulessa, mutta täysillä!

Ensimmäinen ajatuksesi seuraavista sanoista/henkilöistä:
Olympialaiset: Tavoite
Urheiluhenki: Suomalainen sisu
Mika Häkkinen: Mestari
Veli-Matti Kallislahti: Minun silmissäni hän on tapaamisestamme lähtien ollut "Päällikkö"

Aaro Tuominen
Aaro aloitti karaten isänsä jalanjäljillä 6-vuotiaana.

Lue myös muiden kumppaniurheilijoiden haastattelut:
Aleksandra Blinnikka
Joonas Korhonen
Elias Kuosmanen
Taru Lahti-Liukkonen
Airi Mikkelä
Miro Puolakka
Ursula Wikström
Timo Averjanov
Jouki Tikkanen
Meri-Maari Mäkinen
Juho Junttila
Saga Andersson
Jaakko Alli
Hilla Uusimäki

Tarinoita Vantaalta - kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 14.12.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter