Velmu ry, Bingheng Yang ja Pinja Huhtimo palkittiin Vantaan kulttuuripalkinnolla

Vantaan kulttuuripalkinnon julkistustilaisuus
Vantaan kulttuuripalkinnot myönnettiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 17.12.2018.

Vantaan kulttuuripalkinto merkittävästä kulttuuriteosta on myönnetty Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry:lle. Nuoren taiteilijan kulttuuripalkinnon jakavat pianisti Bingheng Yang ja balettitanssija Pinja Huhtimo.

Uudistunut Vantaan kulttuuripalkinto myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kahdessa eri kategoriassa. Molemmat kulttuuripalkinnot ovat suuruudeltaan 10 000 euroa eli uudistuksen myötä Vantaan kaupunki kaksinkertaistaa aiemman kulttuuripalkintosummansa.

Yli 40-vuotias kulttuuripalkinto uudistettiin, sillä Vantaa haluaa merkittävien paikallisten kulttuuritekojen palkitsemisen lisäksi ohjata tukea uransa alussa oleville lahjakkaille vantaalaistaiteilijoille.

Velmu ry – 40 vuotta työtä musiikin puolesta

Tänä vuonna 40 vuotta täyttänyt Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu on ollut luomassa ja edistämässä vantaalaista musiikkikulttuuria monella tapaa. Yhdistys vapaaehtoisineen on tuonut kaupunkiin kiinnostavia esiintyjiä sekä tukenut ja nostanut esiin paikallisia artisteja. Se on järjestänyt konserttimatkoja, tarjonnut harjoitustiloja ja antanut soitonopetusta.

Velmu on tuonut kaupunkiin yhteisöllisyyttä ja tekemisen meininkiä. Vantaalle on todellinen valtti, että kaupungissa on Velmun kaltainen toimija: yhdistys rikastuttaa vantaalaisten kulttuurielämää sekä itsenäisesti että kaupungin kanssa yhteistyötä tehden.

Palkittavia nuoria taiteilijoita yhdistävät lahjakkuus ja motivaatio

Bingheng Yang
Bingheng Yang

Bingheng Yang aloitti piano-opintonsa Vantaan musiikkiopistossa elokuussa 2012 ollessaan 12-vuotias ja muutettuaan juuri Kiinasta Suomeen. Kuluneiden vuosien aikana hän on opintojensa ohessa soittanut musiikkiopistossa muun muassa lied-pianistina, musiikkiteatterin pianistina ja sinfoniaorkesterin pianistina. Lisäksi hän on toiminut oppilaiden sävellyskonserttien kantavana voimana sekä pianistin että säveltäjän ominaisuudessa.

Nykyään lukiossa opiskeleva Bingheng Yang jatkaa Vantaan musiikiopistossa paitsi soittamisen, myös sävellysopintojen parissa. Viime vuosina Bingheng Yang on monin tavoin osoittanut sitoutumisensa ja innostuksensa musiikkiin sekä kehittynyt soittajana.

Pinja Huhtimo
Pinja Huhtimo

Balettitanssija Pinja Huhtimo aloitti tanssimisen 3-vuotiaana Vantaan lapsibaletissa. Huhtimon kilpaura käynnistyi vuonna 2016 järjestetyssä valtakunnallisessa balettikilpailussa. Sen jälkeen hän on kilpaillut myös ulkomailla, ja tänä vuonna Huhtimo kutsuttiin omassa ikäsarjassaan ainoana eurooppalaisena maaliskuussa New Yorkissa pidetyn, kansainvälisesti erittäin arvostetun Valentina Kozlova International Ballet Competition -kisan finaaliin.

Taiteellisesti lahjakkaan esiintymisensä ansiosta Pinja Huhtimo on saanut täksi syksyksi useita opiskelupaikkatarjouksia ympäri maailmaa. Hän on myös laatinut itse kilpailuihin nykykoreografioita, joita kisoissa klassisten balettivariaatioiden lisäksi tarvitaan.

Vantaalaiset saivat ehdottaa palkittavia

Vantaan kulttuuripalkintoja ei voi hakea, vaan päätökset palkintojen myöntämisestä tekee Vantaan kaupunginhallitus vapaa-ajan lautakunnan esityksestä.

Tänä syksynä Vantaan kulttuuripalvelut pyysi kuntalaisilta ehdotuksia vantaalaisista henkilöistä ja tahoista, joiden ponnistukset oman taiteenalansa tai vantaalaisen kulttuurielämän eteen ansaitsisivat kiitosta. Ehdotuksia hyödynnettiin vuoden 2018 Vantaan kulttuuripalkintojen valmistelutyössä.

Lista Vantaan kulttuuripalkinnon saajista 1976–2017

Julkaistu: 18.12.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter