Murata ja Varia sopivat kumppanuudesta – tuotantohenkilöstölle tarjotaan perustutkinto oppisopimuksella

Murata Electronics ja Vantaan ammattiopisto Varia ovat solmineet kumppanuussopimuksen, joka jatkaa ammattiopiston ja yrityksen välistä yhteistyötä. Tavoitteena on lisätä uusien työntekijöiden ja yrityksessä olevan tuotantohenkilöstön ammatillista osaamista. Muratan tulevaisuuden tavoitteena on tarjota työntekijöille opintopolku, joka mahdollistaa toisen ja korkea-asteen tutkintojen suorittamisen työn ohessa.

"Meidän tuhannesta työntekijästä yli 700 työskentelee tuotannossa tai tuotantoa tukevissa tehtävissä ja lisää rekrytoidaan jatkuvasti ensi vuonna tapahtuvaa Vantaan tuotantomme merkittävää laajentumista varten. Emme käytä rekrytoinneissamme kriteerinä jotakin tiettyä koulutustaustaa tai tutkintonimikettä. Kumppanuus Varian kanssa mahdollistaa joustavan, tuotantotyötä tukevan ja työn ohessa suoritettavan koulutuksen niille työntekijöillemme, jolla ei ole mitään toisen asteen koulutusta. Tästä tutkinnosta hyötyvät sekä työntekijä itse että Murata", kertoo Murata Electronicsin henkilöstöjohtaja Kirsi Nurmela.

Käytännössä Muratan työntekijä voi suorittaa Variassa tiettyjä Muratan tuotantoon liittyviä perustutkinnon osia tai koko toisen asteen perustutkinnon. Kumppanuussopimus tiivistää edelleen Muratan ja Varian yhteistyötä, sillä tällä hetkellä Variassa opiskelee perustutkintoa pilottina yli 40 tuotannon työntekijää.

"Murata on haastanut Varian aidosti toteuttamaan ammatillisen koulutuksen keskeisiä painopisteitä, osaamisperusteisuutta ja asiakaslähtöisyyttä", tiivistää Varian rehtori Pekka Tauriainen.

"Varialla on laaja asiantuntemus räätälöidä koulutuspalveluja nopeasti ja joustavasti työntekijöiden ja yritysten tarpeisiin. Varia haluaa elää asiakkaiden arjessa. Kumppanuusyhteistyöllä päästään pitkäjänteiseen ja luottamukselliseen yhteistyöhön", toteaa Pekka Tauriainen.

Murata Electronics

Murata Electronics Oy suunnittelee ja valmistaa kiihtyvyys-, kallistus- ja kulmanopeusantureita, joita käytetään autoteollisuudessa, terveysteknologiassa ja erilaisissa teollisissa käyttökohteissa. Olemme ajonvakautusjärjestelmissä ja sydämentahdistimissa käytettävien liikeantureiden globaali markkinajohtaja. Käyttökohteissaan tuotteemme parantavat turvallisuutta ja elämänlaatua. Työllistämme Vantaalla noin 1000 henkilöä. Kuulumme japanilaiseen Murata Manufacturing -konserniin, joka on maailman johtava elektroniikkakomponenttien ja -ratkaisujen valmistaja.

Varia

Vantaan ammattiopisto Varia on Vantaan kaupungin omistama, monialainen, viidessä toimipisteessä ammatillista peruskoulutusta ja oppisopimuskoulutusta järjestävä oppilaitos. Variassa on yhteensä noin 3 800 opiskelijaa, joista 2 700 on nuoriso-opiskelijaa ja 1 100 aikuisopiskelijaa.

Julkaistu: 10.1.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter