Mies nousemassa aurausautoon

Auraustyöt ovat olleet käynnissä aamuyöstä alkaen

On lunta tulvillaan raikas talvi sää ja auraustyöt Vantaan katuverkolla aloitettiin viime yönä klo 3 jälkeen kaikella kalustolla. Lumimyräkässä auraustöissä ahertaa kaupungin omaa väkeä noin 50 henkeä ja sopimusurakoitsijoita saman verran. Vantaalla on yli 1500 kilometriä hoidettavaa katualuetta ja niiden auraus suoritetaan pääsääntöisesti kunnossapitoluokituksen kiireellisyysjärjestyksessä.

Tonttiliittymän lumityöt kuuluvat kiinteistön omistajan, haltijan tai huoltoyhtiön tehtäviin. Nyt kun lunta satanut reilummin, toisilla on liittymissä enemmän aurauslunta ja toisilla vähemmän. Tähän vaikuttavat mm. auraussuunnat ja kadun tai tien geometria. Kenenkään liittymää ei aurata tahallaan tukkoon.

Jalkakäytävän reunalle kertyvän lumivallin kaupunki ajaa tarvittaessa pois, mikäli se haittaa liikennettä. Runsaiden lumisateiden jälkeen lumen poiskuljetus voi kuitenkin kestää kauan.

Kevyenliikenteen väylät hoidetaan periaatteessa vierellä kulkevan kadun kunnossapitoluokan mukaisesti. Väylillä pyritään kuitenkin priorisoimaan mm. koulujen, päiväkotien, terveysasemien ja sairaaloiden läheisyydet.

Kaupungin hoitamien katuosuuksien lisäksi ELY ja Liikennevirasto hoitavat valtion tieverkostoa, FINAVIA lentoaseman lähiympäristön katuja sekä tiekunnat niitä yksityisteitä, joilla ei ole kunnossapitosopimusta kaupungin kanssa.

Vastauksia auraukseen ja hiekoitukseen liittyviin yleisimpiin kysymyksiin löydät täältä.

Julkaistu: 17.1.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter