Remontoidut kirjastot lisäsivät kirjaston käyttöä

Vantaan kirjastoissa asioitiin vuonna 2018 yli 1,89 miljoonaa kertaa. Kirjastoasioita hoidettiin ahkerasti myös Taskukirjasto-sovelluksella.

Vantaan suurimpien kirjastojen Myyrmäen ja Tikkurilan remonteissa parannettiin erityisesti asiakkaiden oleskelu- ja työskentelytiloja. Kirjastojen tilat vastaavat nyt paremmin vantaalaisten tarpeita ja tämä näkyy kävijäluvuissa, joissa on nousua yli 10% edellisvuoteen verrattuna.

Kirjastoasioiden hoitaminen puhelimella jatkaa sekin vahvaa kasvua, sillä Vantaalla kehitetty Taskukirjasto-sovellus pyörii jo joka sadannen suomalaisen puhelimessa. Sovellusta käytettiin viime vuoden aikana yli kolme miljoonaa kertaa, sillä tehtiin yli 300 000 varausta ja uusittiin puoli miljoonaa lainaa.

Helmet-kirjaston verkkopalveluissa erityisesti e-äänikirjojen lainaus on huimassa nousussa. E-aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää ja voit tutustua valikoimaan Helmet.fi:n e-kirjastossa.

Vuosi 2019 käynnistetään Vantaan kirjastoissa laajentamalla viikonloppujen aukioloja ja lisäämällä Länsimäen kirjastoon omatoimikäyttö. Niistä tiedotetaan tarkemmin helmikuussa.

Julkaistu: 17.1.2019 
(muokattu: )