Elävää ja monipuolista lastenkulttuuria Myyrmäessä jo 30 vuoden ajan

Kuva: Harri Hintikka

Länsivantaalaisten lapsiperheiden arkeen jo kolmekymmentä vuotta taidetta ja elämyksiä tuonut Lastenkulttuurikeskus Toteemi juhlii perjantaina 25.1. pyöreitä. Vuosittain Toteemin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta nauttii noin 18 000 lasta ja nuorta.

Juhlavuonna Toteemi tarjoaa täyskattauksen ohjelmaa koko perheelle. Vuoden avausta vietetään 25.1., ja 30-vuotisjuhlaohjelmaa järjestetään Toteemissa koko vuoden.

Vuonna 1989 perustettu Toteemi on yksi Suomen vanhimmista lastenkulttuurikeskuksista. Alkuaikoina Toteemin toiminta keskittyi elokuvataiteeseen ja vuorovaikutukseen. Nykyään ohjelmaa järjestetään monipuolisesti musiikista, teatteriin ja taidenäyttelyihin. Toiminnan kulmakiviä ovat lapsilähtöisyys, laatu, tasa-arvo ja saavutettavuus. Tapahtumia järjestetään sekä suomeksi että ruotsiksi.

– Taide tarjoaa uusia elämyksiä, ilmiöitä ja henkilökohtaisia kokemuksia lapsille. Mukana on suuria tunteita, eikä lopputulos ole aina ennalta määrättävissä. Taidekäsityksemme on avoin ja kulttuurin raja-aitoja ylittävä, summaa lastenkulttuurin ja kulttuurituotannon päällikkö Reeli Karimäki kulttuurin merkitystä lapsille.

Keskuksessa pääsee nauttimaan kulttuurista ja taiteesta yhdessä tekemisen kautta. Tapahtumia järjestetään niin lapsiperheille kuin kouluille sekä päiväkodeillekin. Koko historiansa ajan Toteemi on toiminut Myyrmäenraitilla, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

– Kun Toteemi perustettiin, sen edustalle haluttiin pystyttää veistos, joka viestisi toiminnasta jo ulos päin. Silloisissa veistossuunnitelmissa arvioitiin, että veistoksen ei tarvitsisi kestää kuin muutama vuosi. Toteemipaaluiksi ostettiinkin Ilmalasta kolme ratapölkkyä, jotka nyt, 30 vuotta myöhemmin, toimivat yhä talon symbolina, kertoo kulttuurituottaja Tuula Kinos.

Nykyään vantaalaisia ilahduttaa myös toinen lastenkulttuurikeskus, Pessi, Tikkurilassa.

Tervetuloa nauttimaan juhlavuoden ohjelmasta Lastenkulttuurikeskus Toteemiin

  • Pe 25.1. Juhlavuoden avajaiset
    klo 9 ja 9.45 Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! / Loppuunmyyty
    klo 17.30–19 Jonglööraus- ja taikatemppuesityksiä sekä työpaja
  • Pe 1.3. klo 9 Robin Hund och Hans glada orkester
  • Pe 8.3. klo 15.30–17 Pikkunaisten päivä
  • La 6.4. klo 11–13 Familjelördagen
  • pe 10.5. klo 10–12 Äitienpäiväjuhla koti- ja isoäideille

Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6

Lue lisää juhlavuoden ohjelmasta kevään Kulttuurikarusellista.

Julkaistu: 21.1.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter