Lukioissa juhlitaan penkkareita ja vanhojentansseja

Abiturientit penkkariajelulla.

Abiturientit juhlistavat varsinaisen koulutyön päättymistä penkinpainajaisilla eli penkkareilla 14.2. Penkkareista abit vetäytyvät lukulomalle ylioppilaskirjoituksia varten, ja lukion 2. luokan oppilaat juhlistavat vanhojentansseilla uutta asemaansa lukion vanhimpina.

Abien penkkarijuhlintaan kuuluu myös perinteinen kuorma-autoajelu. Ajelua voi tulla seuraamaan reitin varrelle ja pyydystämään karkkeja. Sekä penkinpainajaiset että vanhojentanssit ovat päihteettömiä tapahtumia.

Kevään ylioppilaskirjoitusten kirjalliset kokeet alkavat 12.3. äidinkielen lukutaidon kokeella ja suomi/ruotsi toisena kielenä -kokeella. Lue lisää ylioppilaskirjoituksista osoitteesta ylioppilastutkinto.fi.

Penkkariajelun reitit ja aikataulu 14.2.2019

Penkkariautot kiertävät perinteiseksi käyneen tavan mukaan erikseen Itä-Vantaalla ja Länsi-Vantaalla. Reitit ovat seuraavat:

Itä-Vantaa: Yhteislähtö klo 12:30 Tikkurilan jäähallilta.

  • Tikkurilan lukio, Sotungin lukio, Lumon lukio ja Helsinge gymnasium)

Reitti: Läntinen Valkoisenlähteentie — Koivukyläntie — Leinelän puistotie — Leineläntie — Koivukylän puistotie — Kytötie — Peijaksentie — Laurantie — Hanabölentie — Koivukylänväylä — Kytötie — Koivukylän puistotie — Asolanväylä — Talvikkitie — Talkootie — Hiekkaharjuntie — Kielotie — Horsmakuja — Talvikkitie — Peltolantie — Osmankäämintie — Läntinen-Valkoisenlähteentie.

Länsi-Vantaa: Yhteislähtö klo 13:00 Myyrmäen jäähallilta.

  • Martinlaakson lukio ja Vaskivuoren lukio

Reitti: Raappavuorentie – Martinlaaksontie – Laajaniityntie – Laajavuorentie – Kivivuorentie – Martinlaaksontie – Louhelantie – Vaskivuorentie – Myyrmäentie – Uomatie – Raappavuorentie – Virtatie – Myyrmäentie – Vaskivuorentie – Raappavuorentie – Rajatorpantie – Jönsaksentie – Vaskivuorentie.​

Vanhojentanssit 14.2. ja 15.2.2019

Jokainen lukio järjestää omat tanssiaisensa ja päävastuu järjestämisestä on yleensä opiskelijakunnilla. Yleisönä tansseissa on pääasiassa opiskelijoiden huoltajia, peruskoulujen oppilaita ja päiväkotien väkeä. Osa esityksistä on yleisölle avoimia.

Martinlaakson lukion ja Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen opiskelijat tanssivat Martinlaakson koulun liikuntasalissa torstaina 14.2. klo 19.00 tanssijoiden omille vieraille sekä perjantaina 15.2. klo 10.00 ja klo 12.30 lähialueen koululaisille ja opiskelijoille. Perjantain esityksiin ovat tervetulleita myös tanssijoiden ystävät ja sukulaiset, jotka eivät mahtuneet torstai-illan näytökseen.

Vaskivuoren lukion vanhat tanssivat lukion oman salonkiorkesterin tahdittamina yleisölle perjantaina 15.2. klo 17.00 Energia Areenalla. Pääsylippuja (5 €) voi ostaa ovelta. Iltaesitys on avoin yleisölle. Päiväesitystä klo 13.15 seuraavat lukion omat opiskelijat, lähikoulujen oppilaat ja päiväkotilapset.

Lumon lukion vanhat tanssivat perjantaina 15.2. kello 10.30 Lumon opiskelijoille ja klo 13.00 lähikouluille. Kello 18.00 tanssitaan vanhemmille Lumon puhaltajien tahdittamina. Klo 15.00 pienryhmäesitys S-Market Korsossa (Maakotkantie 19) on yleisölle avoin

Tikkurilan lukiolaiset tanssivat perjantaina 15.2. Trio Areenalla klo 13.30 koulun omalle väelle. Illalla klo 17.30 vanhat tanssivat samalla areenalla elävän musiikin tahdissa vanhemmille, huoltajille ja muulle yleisölle. Trio Areenan parkkipaikat ovat rajalliset, joten paikalle suositellaan saapumaan ajoissa ja mielellään julkisilla kulkuneuvoilla.

Sotungin lukiolaiset tanssivat Sotungin lukion liikuntasalissa perjantaina 15.2. klo 10.00, 12.00 ja 13.15. Näytökset ovat yleisölle avoimia. Parhaiten on tilaa klo 10.00 ja 13.15 näytöksissä. Illalla järjestetään oma esitys tanssijoitten vanhemmille, sukulaisille ja ystäville. Musiikista vastaa Espoon puhallinorkesteri.

Julkaistu: 13.2.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter