Vantaan hyvinvointikatsaus 2018 valtuuston käsittelyyn

Vantaan kaupunginvaltuusto käsittelee 4. maaliskuuta Vantaan hyvinvointikatsausta 2018. Seuraa valtuuston kokousta suorana Vantaa-kanavalta kello 18 alkaen.

Hyvinvointiraportointi koostuu erillisestä Liikunnasta hyvinvointia -raportista sekä hyvinvointi-indikaattoreiden tietojen päivityksestä. Talouden noususuhdanteen myötä työttömyys on laskusuunnassa. Toimeentulotuen saajien määrä on erityisesti yksiasuvien osalta edelleen kasvanut viime vuosina. Myös asumistuen saajien osuus on kasvanut. Asunnottomuuden väheneminen kuitenkin jatkuu Vantaalla.

Erityisen vähän liikkuvien nuorten suhteellinen osuus on Vantaalla viime aikoina vuosi vuodelta pienentynyt. Vantaalaisten alakouluikäisten poikien fyysinen toimintakyky on parempi kuin koko maan poikien. Vantaalla on vähemmän liikuntaa harrastamattomia ikääntyneitä kuin koko maassa. Merkittävä osa vantaalaisesta väestöstä ei kuitenkaan tavoita liikuntasuosituksia.

Kuntalaisaloitteet vuodelta 2018

Valtuusto käsittelee kokouksessa myös kunnan asukkaiden tekemiä aloitteita vuonna 2018 sekä valtuustoaloitteita vuodelta 2018. Kaupungille tehtiin vuonna 2018 yhteensä 30 kuntalaisaloitetta, ja niiden aiheet keskittyivät maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialalle sekä sivistystoimen toimialalle. Kuntaisaloitteiden määrä väheni edellisvuosista. Valtuustoaloitteita tehtiin viime vuonna 42 kappaletta.

Kokouksen aiheisiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Kaupunginvaltuuston info torstaina

Kaupunginvaltuuston selostustilaisuus ja kyselytunti pidetään valtuustosalissa torstaina 28. helmikuuta kello 17 alkaen. Infossa esitellään katsaus Vantaan yksityiseen vanhustenhoitoon ja päivähoitoon sekä Uusi Vantaa -tilannekatsaus. Myös kaupunginvaltuuston infoa voi katsoa ja kommentoida suorana osoitteessa vantaakanava.fi.

Julkaistu: 27.2.2019 
(muokattu: )