Vantaalaiset vaaliuurnille

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, mutta edustuksemme eduskunnassa on vähäinen; tällä hetkellä kolme kansanedustajaa, kun edellisessä eduskunnassa vantaalaisia oli kuusi.

- Uskon, että vantaalaisedustajien määrä saadaan kasvamaa, kun vantaalaisäänestäjät aktivoituvat. 2000-luvun vaaleissa äänestysprosentti on Vantaalla vaihdellut 64,8 ja 68,5 väillä. Nyt tavoitteenamme on saada 70 prosentin raja vihdoin rikki, toteaa kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Vantaalla on tänään alkavassa ennakkoäänestyksessä 12 äänestyspaikkaa eri puolilla kaupunkia. Paikkoja on niin kirjastoissa kuin kauppakeskuksessa, ja ne ovat avoinna arkisin kello 9–20 ja viikonloppuna kello 10–16. Jumbon viikonloppuajat ovat hieman pidemmät: lauantaina 9–18 ja sunnuntaina 11–18.

Vaaleissa vantaalaisia kiinnostavia teemoja

Vaalikeskusteluissa on ollut esillä teemoja, jotka koskettavat jokaista vantaalaista aina vanhustenhoidosta varhaiskasvatukseen.

– Kasvavan kaupunkiseudun liikennejärjestelmät ovat keskeinen hallitusohjelmakysymys. Vantaa haluaa vaikuttaa sujuvaan liikkumiseen alueellaan muun muassa Itä-Helsingistä lentoasemalle johtavalla Ratikalla sekä koko Suomen sujuvaa tavoitettavuutta Suomi-radan avulla, linjaa kaupunginjohtaja Ritva Viljanen vantaalaisen edustuksen tarpeellisuutta. Näitä ei rakenneta yksin Vantaan tarpeisiin, vaan ne edistävät koko maan menestystä.

Eduskunta vaikuttaa ratkaisevasti useisiin vantaalaisittain ajankohtaisiin teemoihin: maahanmuuttajien kotoutumiseen, työllisyyteen, koulutuspaikkatarjontaan, yritysten toimintaedellytyksiin ja kohtuuhintaiseen asumiseen. Vantaa on tehnyt omat hallitusohjelmatavoitteensa.

Lisää vaaleista Vantaalla

Julkaistu: 3.4.2019 
(muokattu: )