Lapset ja nuoret pohtivat ympäristövastuullisen arjen tekoja Vaikuttaja-päivässä

Kuvituskuva: Nuoret opiskelemassa

Lähes 300 nuorta vaikuttajaa kokoontuu keskiviikkona 17.4.2019 Vantaan Vaikuttaja-päivään pohtimaan, kuinka ympäristövastuullinen toiminta ja ekologisuus voidaan huomioida arjessa. Vaikuttaja-päivässä päiväkotien, koulujen, oppilaitosten ja nuorisotilojen edustajat tuovat päättäjien tietoon lapsille ja nuorille tärkeitä asioita.

Päivään osallistuu kaksi oppilasta tai opiskelijaa jokaisesta vantaalaisesta peruskoulusta, toisen asteen oppilaitoksesta ja nuorisotilalta sekä esiopetuksen lapsia neljästä päiväkodista. Ohjelma koostuu ryhmäkeskusteluista, jotka pohjautuvat kevään aikana esiopetusryhmissä, kouluilla, oppilaitoksissa ja nuorisotiloilla tehtyihin ennakkotehtäviin. Ennakkotehtävissä on käsitelty esimerkiksi jätteiden lajittelua, kasvisruokaa sekä sähkön kulutusta. Tehtävät pohjautuvat resurssiviisauden tiekarttaan, joka määrittelee Vantaan pitkän aikavälin ympäristötavoitteita.

– Ennakkotehtävistä nousi muun muassa esille, että lapset ja nuoret haluaisivat panostaa enemmän kasvisruokaan sekä kiinnittää huomiota ruokahävikkiin ja sen vähentämiseen. Myös materiaalien kierrätyksen toivottiin olevan helpompaa ja organisoidumpaa, Vaikuttaja-päivän koordinaattori Marjut Eskola kiteyttää.

Vaikuttaja-päivässä esiin nousseet huomiot toimitetaan Vantaan sivistystoimen ympäristöryhmälle. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa vaikuttamisesta sekä tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus vaikuttaa Vantaan kehittämiseen ja päätöksentekoon. Vaikuttaja-päivän avaa kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Lasten ja nuorten mielipiteitä kuuntelemassa on kaupungin virkamiehiä ja päättäjiä.

Vantaa-kanava lähettää Vaikuttaja-päivän keskustelut suorana lähetyksenä netissä, joten lasten ja nuorten ajatuksia on mahdollisuus seurata etänä. Aamupäivän ohjelma on suunnattu alakouluille sekä varhaiskasvatukselle ja iltapäivä yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksille sekä nuorisotiloille. Lasten ja nuorten ideoita ja ajatuksia pääsee päivän aikana seuraamaan myös Nuorten Vantaan Instagram-tilillä (@nuorten_vantaa). 

Tutustu Vaikuttaja-päivän ohjelmaan. Seuraa Vaikuttaja-päivän keskusteluja Vantaa-kanavalla suorana lähetyksenä 17.4. klo 10.30–11.30 ja klo 14–15, www.vantaakanava.fi.

Julkaistu: 10.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter