Vantaan kaupunki tukee Ilmastoveivi 2019 -kampanjaa

Kävelijöitä metsässä

Kaupungit ovat ilmastonmuutoksen ratkaisijoita. Myös Vantaan kaupunki on mukana Ilmastoveivi 2019 -kampanjassa.

​– Kaupungit ovat ilmastonmuutoksen ratkaisijoita. Voimme tehdä Pariisin ilmastosopimuksen todeksi. Vantaa on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kestävät kulkumuodot ovat keskiössä. Moni nuori etsii jo asuin- ja työpaikkansa sieltä, minne pääsee raiteita pitkin, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen toteaa.

Ilmastoveivi 2019 -kampanja käynnistyi viime syksynä sen jälkeen, kun hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC julkaisi viimeisimmän raporttinsa. Helsinkiläisen opiskelijan aiheesta tekemästä Facebook-postauksesta kehittyi nopeasti valtakunnallinen kampanja, jolla haetaan isoja ilmastotekoja ja yhteiskunnallista muutosta EU-tason poliitiikan kautta.

Ilmastoveivi 2019 -kampanjan vetoomuksen allekirjoittaneet vaativat, että Suomi ajaa heinäkuussa 2019 alkavalla EU-puheenjohtajakaudellaan ilmaston lämpenemisen hillitsemistä 1,5 asteeseen.

Kampanjan tavoitteena on kerätä 500 000 allekirjoitusta. Nyt vetoomuksen on allekirjoittanut yli 51 000 henkilöä. Vetoomus luovutetaan Suomen seuraavalle pääministerille Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ensimmäisenä päivänä 1.7.2019.

Ilmastoveivi 2019 -kampanjan nettisivuilla voi tutustua kampanjaan ja allekirjoittaa vetoomuksen. Kampanjaa voi seurata myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä​. Kampanjan hashtag on #ilmastoveivi2019.

Kampanjan tukijoiksi on ilmoittautunut suuri joukko toimijoita​. Vantaan kaupungin lisäksi esimerkiksi Helsingin, Espoon ja Lahden kaupungit, Helsingin yliopisto, PAM, Suomen Partiolaiset ja Sakki ry ovat mukana.​

Kuvakaappaus Vaskivuoren lukion Instagram-tililtä
Myös Vaskivuoren lukio on mukana Ilmastoveivi-kampanjassa. Lukio järjesti tänä keväänä ilmastoaiheisen biisikisan. Kuvakaappaus Vaskivuoren lukion Instagram-tililtä.
Julkaistu: 17.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter