Kerro kokemuksesi kaupungilta varattavista harrastustiloista

Vantaan kaupunki yhtenäistää tilojensa vapaa-ajan käytön käyttösääntöjä ja maksuja. Asukkailta ja nykyisiltä tilojen käyttäjiltä pyydetään näkemyksiä käyttöperiaatteiden uudistamiseen. Tavoitteena on, että liikunta- nuoriso-, asukas- ja muiden tilojen käyttö- ja maksuperusteet ovat tasavertaiset kaikille käyttäjille.

Nykyisin osa kaupungin tiloista on maksuttomasti vuokrattavissa vapaa-ajan käyttöön. Esimerkiksi yleisurheilukenttien varaamisesta urheiluseuran käyttöön tai koulun liikuntasalin varaamisestä lasten käyttöön ei peritä maksua. Sen sijaan esimerkiksi nurmikenttien ja palloiluhallien käyttövuorot ovat aina maksullisia.

- Nykyiset maksuperusteet ovat muotoutuneet tilojen eri hallinnointivastuiden myötä. Kaupungin tilojen käyttö- ja maksuperusteita on tähän asti valmisteltu kaupungin eri yksiköissä ja osa tiloista on siirtynyt kaupungin hallinnointiin liikuntayhtiöiden purkamisen myötä. Uudistuksessa kaikkien tilojen käyttöperusteita arvioidaan kokonaisuutena, liikuntapäällikkö Anu Jokela sanoo.

Nykyisiin kaupungin tilojen tilavarausmahdollisuuksiin voi tutustua kaupungin nettisivuilla osoitteessa vantaa.fi/tilavaraukset. Vantaan kaupunki jakaa sähköpostilla kyselyn vastattavaksi nykyisille tilojen käyttäjille. Lisäksi kaikki kuntalaiset voivat vastata sähköiseen kyselyyn vantaa.fi-sivuilta tai menemällä suoraan sähköiseen kyselyyn 5.5.2019 asti.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään uusien käyttö- ja maksuperusteiden valmistelussa. Muutokset uusiksi perusteiksi esitellään ensi syksynä vapaa-ajan- ja opetuslautakunnille, jotka päättävät käyttö- ja maksuperusteista.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan elokuva- ja uimahallilippuja.

Julkaistu: 17.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter