10-vuotias Tempo-orkesteri juhlii perjantaina konsertilla

Tempo-orkesteri esiintymässä Vantaan elinkeinopäivässä marraskuussa 2018 / Kuva: Sakari Manninen
Tempo-orkesteri esiintymässä Vantaan elinkeinopäivässä marraskuussa 2018. / Kuva: Sakari Manninen

Vantaalla on tarjottu kansainvälisen El Sistema -metodin mukaista maksutonta matalan kynnyksen orkesteritoimintaa eri taustoista tuleville lapsille jo vuosikymmenen verran. Perjantaina 17.5. kello 18 alkaen luvassa on riemukas juhlakonsertti: kaikki ovat tervetulleita Kulttuuritalo Martinukseen viettämään iltaa 10-vuotiaan Tempo-orkesterin ja heidän vieraidensa seurassa!

Tempo-orkesterin juhlakonsertissa yleisö saa kuulla niin uusia kappaleita kuin Tempo-klassikoitakin. Orkesterin vieraina lavalle nousevat muun muassa trumpetisti Kalevi Louhivuori ja Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen toiminnanjohtaja Burhan Hamdon. Myös Vantaan kilpatanssijat on mukana juhlassa. Konserttiin on vapaa pääsy, ja väliajalla nautitaan juhlan kunniaksi kakkukahvit.

Vantaan Tempo-toimintaa kehitetään ja laajennetaan

Tempo-orkesterien toiminta perustuu maailmalla laajalti levinneeseen El Sistema -musiikkikasvatusmenetelmään. Se innostaa eri taustoista tulevia lapsia mukaan orkesteritoimintaan nauttimaan musiikista sekä vahvistaa samalla musiikin välityksellä lasten keskinäistä kumppanuutta.

Vantaan Tempo-orkesterit tarjoavat muusikoilleen maksuttomat soittimet, yhteiset soittotunnit ja viikoittaisen oman instrumentin opetustuokion. Orkestereissa soittaa oppilaita Kytöpuiston, Länsimäen ja Rajakylän kouluista. Tempo-toimintaa on vastikään laajennettu koskemaan myös yläkouluikäisiä.

Suomessa El Sistema -menetelmää on hyödynnetty vakiintuneesti ainoastaan Vantaalla, ja kaupunki kehittää yhteiskuntavastuullista toimintaa jatkuvasti. Huhtikuussa Vantaalta vierailtiin Madridissa tutustumaan säätiön kautta toteutettavaan El Sistema -toimintaan. Kesäkuussa Vantaan Tempo-orkesterilaiset puolestaan osallistuvat Ruotsin Göteborgissa kansainvälisten El Sistema -orkesterien Side by Side -tapahtumaan.

Toiminnan kansainvälisyys ja toimivien käytänteiden jakaminen ovat läsnä myös Tempo-orkesterin juhlakonsertissa. Konsertin vieraaksi saapuu muun muassa eurooppalaisten El Sistema -orkesterien verkoston tiedottaja Matthew Cruickshank.

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita konserttiin. Ilmoita tulostasi ja osallistu tapahtumaan Facebookissa!

Julkaistu: 14.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter