Vantaalla pohditaan Euroopan roolia globalisoituvassa kilpailussa

Vantaalla järjestettävässä Globalisation 1.5 - Europe as future location for industry -seminaarissa pohditaan suomalaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden kesken keinoja, joilla Eurooppa, Suomi ja Vantaa voivat pärjätä myös tulevaisuuden kovenevassa kilpailussa. Millä keinoin Eurooppa ja sen vahvat kaupunkialueet voivat lunastaa paikkansa globaalissa työnjaossa? Millaisia sijaintiin, älykkääseen erikoistumiseen ja osaamispohjan kehittämisen liittyviä toimenpiteitä tarvitaan, jotta globaalissa kilpailussa olisi ylipäätään mahdollista pärjätä?

Seminaari järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupungin ja Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin kesken ja se on jatkoa tiistaina Hotelli Flamingossa järjestetylle Vantaan kaupungin ja Rastattin piirikunnan yhdessä toteuttamalle älyliikenteeseen ja logistiikan tulevaisuuteen keskittyneelle ”Smart logistics” -seminaarille.

Keskiviikon tilaisuudessa alustavat sekä suomalaiset että saksalaiset teollisuuden ja elinkeinoelämän johtajat sekä tulevaisuudentutkijat. Molemmissa tilaisuuksissa alustanut Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen näkee Vantaan edellytykset menestyä kovenevassa kilpailussa varsin myönteisenä.

– Vantaan elinkeinorakenne on hyvin monipuolinen ja sen keskeisistä business-alueista erityisesti Vehkala, Vantaankoski, Aviapolis ja Tikkurila ovat sijainniltaan ja saavutettavuudeltaan ensiluokkaisia. Aviapolis on viime vuodet ollut erityisen vetovoimainen niin koti- kuin ulkomaisten yrityksille ja se onkin maamme nopeimmin kasvava yritysalue. Myös Vantaankoski tekee uutta tulemistaan ja on muodostunut jo nyt Vantaan eräänlaiseksi korkean osaamisen tuotannolliseksi Otaniemeksi, Viljanen summaa.

Globalisation 1.5 - Europe as future location for industry -seminaari järjestetään Ravintola Kuninkaan lohissa Vantaankoskella.

Julkaistu: 15.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter