Vantaa tarvitsisi lisää päteviä uinninvalvojia Kuusijärvelle ja Vetokannakselle

Vantaan liikuntapalvelut on päätynyt supistamaan uinninvalvonta-aikoja Kuusijärven ja Vetokannaksen uimarannoilla alkukesästä.

Ratkaisu johtuu siitä, ettei liikuntapalvelut ole onnistunut palkkaamaan riittävää määrää uinninvalvojia koko valvontakaudeksi 3.6.–11.8.2019.

Vetokannaksen uimarannalta puuttuu kolme työntekijää työvuoroista 3.–16.6. ja Kuusijärven uimarannalta kaksi työntekijää työvuoroista 3.–9.6. Näinä päivinä uinninvalvonta-aikaa supistetaan kahdella tunnilla, eli valvonta järjestetään yhdessä työvuorossa klo 10.00–18.00. Normaalisti valvonta-aika on klo 10.00–20.00, mikä pystytään toteuttamaan valvontakauden jäljelle jäävän kahdeksan viikon ajan.

Vantaan kaupunki on hoitanut uimarantojen valvonnan palkkaamalla kesätyöntekijöitä uinninvalvojiksi. Valvojilta edellytetään 18 vuoden ikää, EA-koulutusta ja uinninvalvojan testiuinnin suorittamista hyväksytysti. Tänä vuonna liikuntapalvelut ei ole löytänyt valvojan kesätyötä hakeneiden joukosta riittävää määrää päteviä uinninvalvojia uimarannoille. Vajetta paikkaamaan on yritetty palkata uimahalleilla vakituisesti ja sijaisena työskenteleviä uinninvalvojia, mutta tästä huolimatta työvuorolistoja ei ole kesäkuun kahden ensimmäisen viikon osalta saatu täytettyä.

Liikuntapalveluiden mukaan uinninvalvojien rekrytoiminen on vaikeutunut vuosi vuodelta. Rekrytoinnin helpottamiseksi Vantaan kaupunki on muuttanut uimarantojen uinnivalvojien työsuhteet kesätyöntekijöistä kausityöntekijöiksi, ja samalla valvojien palkkaa on nostettu huomattavasti. Tämäkään ei ole auttanut kesän 2019 uinninvalvojien rekrytointiin, mutta tuo toivottavasti jatkossa helpotusta valvojien palkkaamiseen.

Liikuntapavelut tiedottaa supistetuista valvonta-ajoista uimarantojen ilmoitustauluilla ja Vantaan kaupungin kotisivuilla osoitteessa vantaa.fi. Lisäksi uinninvalvojat kuuluttavat päivittäin valvonta-ajoista uimarannoilla.

Julkaistu: 17.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter