Koululaisten kesäloma alkaa – puuhavinkit kesälle

Lapset leikkivät puistossa. Kuva: Anni Haaparanta

Vantaalaisia kesätapahtumia löydät tapahtumakalenterista.

Kesäruokailu

Alle 18-vuotaille lapsille ja nuorille on tarjolla maksutonta lounasta Myyrmäen Vihertien asukaspuistossa ja Havukosken Rautkallion puistoissa arkipäivisin 3.6.–12.7. kello 11.30 alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lue lisää kesäruokailusta.

Kesäterkkari

Koulu- ja opiskeluterveydenhoitajat pitävät kesäterkkarivastaanottoa koululaisille ja opiskelijoille 3.6.–2.8.2019 klo 8–15 nuorten monitoimitila Liidossa. Kesäterkkarit palvelevat oppilaita ja opiskelijoita alakoululaisista ammattikorkeakouluopiskelijoihin.

Nuorisotiloilla tapahtuu

Nuorisotilat ovat avoinna läpi kesän. Lisäksi järjestetään erilaisia retkiä sekä päivä- ja kesäleirejä. Tarjolla on esimerkiksi kaupunkiviljelyä Pakkalassa, pakohuonepeli Kannistossa, Nutapaku-cup-jalkapalloturnaus. Kurkkaa nuorisotilakohtaiset ohjelmat osoitteesta nuortenvantaa.fi ja nuorisotilojen somekanavista. Uutuutena nuorten monitoimitila Liidossa maksuton pelitalo 10–17-vuotiaille nuorille.

Kirjastosta kesälukemista

Kirjastojen kesäaika on 1.6.–10.8. Kesäperjantaisin kirjastoissa on lyhennetty aukiolo. Kesälauantaisin ovat avoinna Lumon, Myyrmäen ja Tikkurilan kirjastot sekä Pointin ja Länsimäen omatoimikirjastot. Sunnuntaisin kirjastot ovat suljettuina omatoimikirjastoja lukuun ottamatta. Kirjastoautojen kesätauko alkaa juhannuksena.

Hae kesälukemista ja tutustu kirjastojen tapahtumiin. Kirjastojen aukioloajat löydät osoitteesta helmet.fi.

Taidetta ja kulttuuria

Ihmeelliset ötökät -taidepaja yli 2-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa

  • pe 7.6. klo 9.30-11.30 Korson asukaspuisto
  • ti 18.6. klo 9.30-11.30 Nissaksen asukaspuisto

Ötököiden ihmeellinen maailma -taideleiri 7–12-vuotiaille

  • ma-to 3.–6.6. klo 10–14 Lastenkulttuurikeskus Pessi, Kielotie 14
  • ti-pe 11.–14.6. klo 10–14 Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6
  • Leirimaksu 40 € käteisellä kurssin alkaessa. Sitovat ilmoittautumiset: 09 8392 9044, kulttuuritapahtumat@vantaa.fi. Leirillä tutustutaan taiteen tekemisen kautta ötököiden kiehtoviin rakennelmiin ja sekä niiden rooliin elämän ylläpitämisessä maapallolla. Yhdessä leiriläisten kanssa valmistetaan pysyvä tilataideteos Lastenkulttuurikeskukseen. Taideohjaajana Rebekka Barongo.

Taiteillen luonnosta -taideleiri 7–10-vuotiaille

  • ma-pe 10.–14.6. klo 10–14 Asukastila Rubiini, Rubiinikehä 2b
  • Leirimaksu 40 €, sitovat ilmoittautumiset: 09 8392 9044, kulttuuritapahtumat@vantaa.fi. Kesäleirillä lapset pääsevät sukeltamaan luonnon omiin väreihin, maalaamalla itse sekoitetuilla maaväreillä sekä painamaan kangasta kasviväreillä. Leirillä kaikki värit luodaan luonnon materiaaleista ja värikasveja käydään myös itse keräämässä. Leirin taideohjaaja Iina Pärssinen.

Konstlägret Från topp till tå

  • För barn 6–12 år, max. 15 barn i gruppen
  • tis. 4.6 kl. 9–16 Barnens kulturcentrum Totem, Myrbackavägen 6
  • Lägret är kostnadsfritt, begränsat antal platser. Obligatoriska anmälningar: fr.o.m. 11.3 kl. 9 till proartibus@proartibus.fi, 019 2239 010. Kom och skapa konst på lekfulla och överraskande sätt med kroppen som verktyg. Vi arbetar såväl med akrobatik- och rörelseövningar som fingerfärdighet med mjuka och hårda material. Ta med dig inneskor och utekläder. Vi bjuder på mat och mellanmål. Arrangör: Stiftelsen Pro Artibus.

Vantaan kuvataidekoulu järjestää useita kesäkursseja Tikkurilassa, Kartanonkoskella ja Kivistössä. Tarjolla on esimerkiksi Sukellus kesään -kurssi ja Värsikästä kesää -päiväleiri.

Liikuntaa

Vantaan liikuntapalvelut järjestää liikunnallisia kesäleirejä. Kesäkuussa 3.–28.6. ja heinä-elokuussa 29.7.–2.8.2019 leirit järjestetään useassa eri toimipisteessä. Leirien kohderyhmänä ovat 1.–4.-luokkalaiset. Leirillä liikuntaa, pelejä ja leikkejä, askartelua, elokuvahetkiä ja ulkoilua. Liikunnallinen ohjelma vaihtelee päivittäin ja viikoittain.

Julkaistu: 31.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter