Minimalistinen värien käyttö viehättää tuoretta taittajaa

Noora Niemelä

Vantaan ammattiopisto Variasta valmistuneet saavat todistuksensa keskiviikkona 29.5. Variasta valmistuu kevätlukukaudella yli 600 opiskelijaa. Yksi heistä on kuvallisen ilmaisun linjalta valmistuva Noora Niemelä, jolle toimiva taitto on tärkeä asia. Osaamistaan hän on ehtinyt kehittää Hä!-lehden ja harjoittelupaikkojen parissa.

Kokonaisuuden suunnitteleminen on Niemelän ominta alaa, ja taiton opiskeleminen on ollut hänestä mielekästä jo ensimmäisestä lukuvuodesta lähtien. Kiinnostus on ohjannut myös itsenäiseen opiskeluun.

”Kiinnitän huomiota siihen, mikä näyttää mielekkäältä. Vahvuuteni koko kuvallisessa suunnittelussa on ehdottomasti ohjelmaosaaminen InDesignissa. Olen opiskellut sen käyttöä kotonakin, omasta tahdosta. Tutkinut, mitä kaikkea siellä voi tehdä”

Suuntautuminen on johtanut siihen, että myös harjoittelupaikoissa on tarjottu ohjelmaosaamista vaativia tehtäviä.

”Tavallinen toimistotyö ei välttämättä sovi minulle, työskentelisin mieluiten painotalossa”

Niemelä pitää minimalistisesta tyylistä ja pelkistetyistä värivalinnoista. Erityisesti sisustuslehdet miellyttävät silmää.

”Tykkään Kodin Kuvalehden ilmeestä, ja muutenkin pidän sisustuslehtien selailemisesta. Ne ovat yksinkertaisia, eikä niissä ole hirveästi väreillä leikkimistä näkyvissä”

Niemelä oli myös mukana graafisen suunnittelun ja valokuvauksen opiskelijoiden oman julkaisun, Hä!-lehden, suunnittelussa. Hän vastasi ulkoasusta ja taitosta yhdessä opiskelijakaverin kanssa.

”Suunnittelimme kivan, yhtenäisen kokonaisuuden. Ei mitään erikoista, se on simppeli, mutta tyylikäs. Väreiksi valitsimme oranssin, mustan ja valkoisen. Lopputulos on tosi hieno omasta mielestäni”

Vantaan ammattioppilaitos on Niemelän mielestä mukava oppilaitos, ja kaksi ensimmäistä vuotta hän matkustikin sinne Lahdesta saakka.

”Varia on viihtyisä ympäristö opiskella, hyvin olen jaksanut suorittaa opintoja. Jos vain jaksaa nähdä kaiken vaivan, saa täältä kyllä paljon irti”

InDesigniin tutustumisen kautta Niemelä on kokeillut myös itsenäistä opiskelua.

”Silti lähiopetus on tärkeää, jotta opettaja voi katsoa, että kaikki pärjäävät”

Seuraavaksi edessä on kesätyö Mediasepillä. Sen jälkeen Niemelän suunnitelmat ovat vielä auki.

”Olen harkinnut jatko-opintoja audiovisuaalisen viestinnän parissa. Nyt aion kuitenkin pitää välivuoden, ja katsoa, mitä haluaisin vielä oppia lisää”

Julkaistu: 29.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter