Sonia Singh painottaa läksyjen tekemisen tärkeyttä

Kevään ylioppilas Sonia Singh.

Vantaan lukiosta valmistuu tänä keväänä 923 ylioppilasta. Yksi heistä on Tikkurilan lukiosta valmistuva Sonia Singh, joka on vaikuttanut aktiivisesti nuorten asioihin. Yhteiskunnallisten asioiden lisäksi matemaattiset aineet ovat sydäntä lähellä.

Singh on kuulunut Nuvaan, eli nuorisovaltuustoon, yläkouluikäisestä saakka. Nuorten asioihin vaikuttaminen on ollut Singhille tärkeää, ja nuorilta tullut palaute on vaikuttanut siihen, minkälaisia asioita hän on lähtenyt ajamaan.

-Minulle on tärkeää saada nuorten ääni kuuluviin. Nuvan kautta minulla on ollut läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginvaltuustossa ja lautakunnissa, se on helppo väylä vaikuttaa.

Vaikka nuvaura katkeaakin tähän kevääseen, halu vaikuttaa yhteisiin asioihin pysyy. Tosin eduskunta ei ainakaan tällä hetkellä kiinnosta Singhiä, vaikka hän saikin hyvää palautetta vaalikentillä avustaessaan ehdokkaita.

- En usko haluavani itse lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi, se on liian rankkaa. Kuntavaaleja voisin sen sijaan harkita.

Kiinnostus yhteiskunnallisia asioita kohtaan näkyy myös jatko-opintovalinnoissa. Singh haki kaikkiin suomalaisissa yliopistoissa järjestettäviin tuotantotalouden koulutuksiin, ja pääsi Aalto-yliopistoon.

- Tuotantotaloudessa yhdistyvät minua eniten kiinnostavat asiat. Se yhdistää matemaattiset aineet ja yhteiskunnalliset aiheet, sekä talouden ja yrittäjyyden.

Koulukin on sujunut hyvin, ja ylioppilaskirjoituksista tuli hyviä arvosanoja, viisi laudaturia ja yksi eximia. Oppiainevalinnat, erityisesti pitkä matematiikka ja fysiikka, teettivät paljon töitä. Varsinkin lukion toinen lukuvuosi oli työntäyteinen. Lukio voi olla jokaisella hyvinkin erilainen ainevalinnoista riippuen, mutta Singh antaa vinkin, joka pätee kaikille.

- Kannattaa jo kurssien alussa työskennellä ahkerasti. Oikeasti panostaa ja tekee kotitehtävät. Ne kannattaa tehdä. Läksyjen tekemisellä pääsee jo pitkälle. Monet aliarvioivat sen, kuinka pitkälle ihan normaalilla koulutyöskentelyllä pääsee.

Stressiä Singh purkaa säännöllisellä urheilulla ja Nuva-toiminnalla, joka tarjoaa muuta ajateltavaa kouluhommien ohelle. Läheisten tuki on kuitenkin kaikkein tärkeintä.

- Perheeltä saa aina lohtua. Pitää vain uskaltaa puhua läheisille, he auttavat löytämään motivaatiota.

Myös lukeminen kuuluu Singhin harrastuksiin.

- Luen paljon fantasia-, scifi- ja tiedekirjoja. Suosittelen kaikille Stephen Hawkingin kirjaa ”Ajan lyhyt historia”. Se kertoo oikeastaan kaiken, mutta sitä on kuitenkin helppo lukea, vaikkei ymmärtäisikään paljon fysiikasta.

Julkaistu: 31.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter