Vantaan oppilaitokset vetovoimaisia – lukioiden keskiarvorajat nousseet

Kevään 2019 yhteishaun tulokset ovat valmistuneet: Vantaan kaupungin lukioista ja Vantaan ammattiopisto Variasta sai opiskelupaikan yhteensä 2066 hakijaa.

Vantaan lukiot kiinnostivat nuoria

Vantaan suomen- ja ruotsinkielisiin lukioihin valittiin yhteensä 1214 nuorta. Korkein arvosana vaadittiin Sotungin lukioon, jossa alin hyväksytty keskiarvo oli 8,33. Suomenkielisten lukioiden alin hyväksytty keskiarvoraja, 7,58, vaadittiin Lumon lukioon. Kaikki alimpaan keskiarvorajaan yltäneet hakijat eivät välttämättä mahtuneet hakemaansa lukioon, koska lukuaineiden keskiarvon lisäksi huomioon on otettu hakutoivejärjestys ja sen jälkeen kaikkien aineiden keskiarvo.

Vantaan lukioihin ja ammattiopisto Variaan yhteishaussa valittujen määrät ja keskiarvot 2019

Nuorilla hyvät mahdollisuudet ammatillisen koulutuksen opiskelupaikkaan

Vantaan ammattiopisto Variaan valittiin yhteensä 852 opiskelijaa. Eniten opiskelijoita valittiin sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (129), sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoon (100) sekä logistiikan perustutkintoon (80).

Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli lentokoneasentajan perustutkinnossa (10 aloituspaikkaa, 244 hakijaa) ja sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnossa (100 aloituspaikkaa, 628 hakijaa).

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelijoiksi otetaan jatkossa yhä enemmän jatkuvan haun kautta, joten opiskelijat voivat hakea Vantaan ammattiopisto Variaan opiskelemaan ympäri vuoden. Haussa oleviin koulutuksiin voi tutustua ja hakea Varian verkkosivujen kautta.

Opiskelijavalinnat on tehty, valittujen nimet on julkaistu oppilaitosten kotisivuilla

Tiedot valinnoista löytyvät oppilaitoskohtaisista nimilistoista, jotka julkaistaan 13.6.2019. Niiden valittujen nimet, jotka ovat antaneet suostumuksensa hakulomakkeessa, ilmoitetaan oppilaitosten kotisivuilla. Lisäksi opiskelijavalinnasta ilmoitetaan kirjeitse ja sähköpostilla, mikäli hakija on ilmoittanut sähköpostiosoitteensa haun yhteydessä. Opiskelupaikka on varmistettava 27.6.2019 klo 15.00 mennessä. Lukioissa toivotaan, että paikan varmistus tehdään 13.6.2019.

Varasijavalinnoista ilmoitetaan henkilökohtaisesti

Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen peruutuspaikoille opiskelijat valitaan yhteishaun varasijalistalta. Varasijalta vapautuneesta opiskelupaikasta ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Mahdollisista yhteishaussa täyttämättä jääneistä vapaista paikoista oppilaitokset ilmoittavat opintopolku.fi -järjestelmässä ja/tai omilla verkkosivuillaan.

Kaikille nuorille turvataan opiskelun polku

Ilman opiskelupaikkaa jääneet nuoret voivat hakea kesän aikana valmistaviin koulutuksiin, joihin haku on käynnissä ja päättyy 23.7.2019. Vantaan koulutustakuun ansiosta kaikille tänä keväänä peruskoulunsa päättäville taataan jatkopaikka.

Ilman opiskelupaikkaa jääneillä apua vaihtoehtojen kartoittamiseen ja hakemusten tekemiseen on saatavissa Ohjaamo Vantaasta ja nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinästä. Lisätietoa opiskelupaikan vastaanottamisesta ja ilman opiskelupaikkaa jääneille löytyy Vantaan yhteishaun nettisivuilta.

Julkaistu: 13.6.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter