Katusoittajia Vantaalla – täällä pääset nauttimaan elävästä musiikista kesälauantaisin

Kuvituskuva: muusikot

Vantaan katusoittokulttuuri on saanut piristysruiskeen, kun Vantaan musiikkiopisto, Velmu ry ja Vantaan kulttuuripalvelut liittoutuvat koristelemaan kaupungin kuulokuvaa.

Katusoitosta voi nauttia kesälauantaisin sekä Myyrmäen paalutorilla että Tikkurilan kirjastopuistossa. Sateen sattuessa varapaikkoina toimivat Myyrmäen asema, sekä Kauppakeskus Dixin uuden puolen sisäänkäynnin edusta. Soittoajat vaihtelevat klo 12 ja 16 välillä.

Tarjolla on musiikkia monipuolisesti eri genreistä ja eri instrumenteilla soitettuna. Mukana on muun muassa erilaisia bändikokoonpanoja, saksofonisti ja laulajia. Valtaosa esiintyjistä soittaa tunnettuja kesätunnelmaan sopivia kappaleita. Myös soittajien omia sävellyksiä sekä vapaata improvisaatiota kuullaan.

– Vantaalla on paljon taitavia muusikoita. Haluamme tuoda heitä esille ja samalla helpottaa sopivien soittopaikkojen löytämistä. Tuntuu, että kynnys lähteä soittamaan kadulle on iso, vaikka suurimmassa osassa Vantaata siihen ei tarvita erillistä lupaa, kunhan on kaupungin valvonnassa olevalla paikalla, esimerkiksi puistossa, kertoo Velmu ry:n hallituksen puheenjohtaja Leela Konttavaara.

Projektin esiintyjät valikoituivat hakemusten perusteella. Osa esiintyjistä on Vantaan musiikkiopiston oppilaita.

– Huomasimme, että oppilaat halusivat mielellään tulla soittamaan useampaan kertaan kesän aikana. Esimerkiksi Myyrmäkeen hovisoittajaksi valikoitui Henri Virta, jota kuullaan Paalutorin laidalla joka lauantai klo 13–14. Musiikkiopiston kautta mukana on neljä kokoonpanoa, kertoo Vantaan musiikkiopiston projektisihteeri Sari Kaipainen.

Julkaistu: 13.6.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter