Vantaa sujuvoittaa tapahtumajärjestäjän luparumbaa

Keppihevosia tapahtumassa, kuvaaja Anni Haaparanta

Vantaa on koonnut kaikki tapahtumanjärjestäjän viranomais- ja lupa-asiat vaivattomaan Tapahtuma-apuri -sovellukseen.

Sovelluksessa vastataan yksinkertaisiin kyllä-ei-kysymyksiin. Lopuksi sovellus antaa räätälöidyn listan ja linkit tarvittaviin viranomaisyhteyksiin. Kysymykset toimivat samalla mainiona idealistana tapahtuman suunnittelussa.

Tapahtuma-apuri löytyy osoitteesta https://tapahtuma-apuri.vantaa.fi/

Tapahtuma-apuri on tehty, jotta vantaalaiset voisivat järjestää uusia tapahtumia entistä vaivattomammin. Kuluvan kesän tilaisuuksiin on luvat jo pitänyt hakea, mutta jatkossa apuri helpottaa luparumban hallinnassa.

Ainutlaatuinen sovellus

Tapahtuma-apuri on Vantaan ympäristökeskuksen ylläpitämä maksuton uusi sovellus. Sen ideana on auttaa tapahtumanjärjestäjää hahmottamaan sitä, mitä lupia tarvitsee hakea ja mitä ilmoituksia täytyy tehdä eri viranomaisille.

Pienen tilaisuuden lupalista muodostuu lyhyeksi, ison tapahtuman pidemmäksi. Kysymysten myötä myös järjestäjän oma ajatus selkiytyy: poniratsastus ja ilotulitus mahtuvat kyllä samaan tapahtumaan, mutta eivät ihan samalle kellonlyömälle.

Muistilista muodostuu linkeistä viranomaisten verkkosivuille, joissa on aina ajantasainen tieto, osassa myös valmiita lomakkeita. Viranomaisten yhteystiedot löytyvät linkeistä.

Lisäksi järjestäjälle kuuluu muitakin kuin viranomaisille ilmoitettavia asioita, esimerkiksi vakuutukset, esteettömyys ja työturvallisuus.

Kehittäminen jatkuu

Tapahtuma-apurin ovat tehneet Vantaan kaupungin ympäristökeskus ja tietohallinto. Koodauksen teki ulkopuolinen yritys. Sisältöön on saatu kommentteja muun muassa kaupungin yksiköiltä, poliisilta ja pelastuslaitokselta. Tapahtuma-apuria ovat myös testanneet eri kokoisten tapahtumien järjestäjät ja palaute on ollut poikkeuksetta positiivista. Tiettävästi aiemmin ei ole tehty vastaavaa sovellusta, joka ohjaa suoraan oikeille verkkosivuille tapahtumapaikkakunnan mukaan.

Tapahtuma-apurin käyttöön suositellaan Chrome-selainta. Muistilistan tallennus onnistuu toistaiseksi kopioimalla ja tallentamalla listan verkko-osoite. Myöhemmin tulossa ovat helpompi muistilistan tallennus ja puhelimeen ladattava versio. Helppokäyttöinen sovellus ei vaadi kirjautumista eikä Vantaa tallenna mitään tietoja käyttäjistä.

Lue lisää tapahtumien järjestämisestä Vantaalla.

Julkaistu: 18.6.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter