Toimistosihteeri Thi Pham tuo sähäkkää energiaa liikuntapalveluihin

Onnistuneesta harjoittelusta pitkälle monipuoliselle työuralle.

– Jos et itse tee elämästä mielenkiintoista, ei sitä kukaan tee, Thi Pham toteaa aamutuimaan latten äärellä tikkurilaisessa kahvilassa. Vantaalaisen toimistosihteerin kesä on juuri sellainen, kuin elämästä nauttivan nuoren naisen kesän kuuluukin olla.

– Pyöräilen, käyn piknikillä, näen kavereita. Sitten on tulossa grillibileet, polttarit ja häät. Lintsillä pitää käydä ja mansikatkin poimia – teen kaikkea mikä kuuluu kesään.

Thin serkku on menossa naimisiin thaimaalaisen naisen kanssa ja he järjestävät teeseremonian.

– Kuvittele, mun pitää olla jo aamuyhdeksältä Turussa. Meikattuna.

Thi Pham on töissä Vantaan liikuntapalveluissa toimistosihteerinä. Energiaa pursuava Thi on loistava esimerkki siitä, kuinka hyvin sujuneesta työharjoittelusta voi saada alkunsa jo lähes 10-vuotinen ura. Vantaalla pidetty työntekijä ei ole joutunut kohtaamaan urallaan suurta hakemusrumbaa, vaan elämä on kantanut ja uusia työmahdollisuuksia auennut edellisen päätteeksi niin nuorisopalveluissa kuin liikuntapalveluissa.

– Työnkuvani on muuttunut ja rakentunut vuosien varrella, joten mielenkiinto on pysynyt. Joka vuosi on tullut jokin yllätys. Viime vuonna se oli Silkkiin muutto, upeassa entiseen tiilitehtaaseen entisöidyssä avokonttorissa työskentelevä Thi sanoo.

Thin työtehtävät ovat monipuolisia, hän tekee tilityksiä, päivityksiä, auttaa tilavarausyksikköä, tuntee järjestelmät ja omaa loistavat atk-taidot. Hän voi myös tarvittaessa tuurata työkavereitaan.

– Jos joku pyytää minua tekemään jotain sitten kun ehdin, vastaan, että se on pöydälläsi tämän päivän aikana. Teen mielelläni asiat heti pois alta, jotta ne ovat myös poissa mielestä, ripeäotteinen nainen kertoo.

Työkaverit kuin toinen perhe

Vaikka Thi sanoi Vantaalle tullessaan, että on täällä töissä vain hetken, on tuo hetki vierähtänyt jo lähes kymmenvuotiseksi. Thi kehuu työkavereitaan ja esimiestään.

– Työkaverit ovat kuin toinen perhe. Minulla on myös ihana esimies, jolle olen työurani aikana valuttanut kyyneliäkin pariin otteeseen. Hän kannustaa ja tukee.

Vaikka Thillä ei ole varsinaista omaa tiimiä, hän osaa hyödyntää tilanteen edukseen.

– Hyppään mukaan muiden kehittämispäiviin ja hyvinvointipäiviin. Kuulostelen kenellä on mielenkiintoisin ohjelma ja menen mukaan, Thi nauraa.

Tulevaisuudessa Thi haaveilee jatko-opinnoista ammattikorkeakoulussa.

– Vaikea lukihäiriö on hieman ajatuksen tasolla estänyt paluuta koulunpenkille. Koulutustaso on kuitenkin tärkeää nykypäivänä työkokemuksen lisäksi. Tulevaisuudessa voisin opiskella työn ohella tradenomiksi, merkonomin koulutuksen omaava Thi suunnittelee.

Kirjanpidon opiskelu kiinnostaa Thitä. Päivätyönsä lisäksi hän tekeekin jo jonkin verran kirjanpitäjän hommia, on myös toisinaan töissä vanhempiensa ravintolassa. Hänessä asuu myös pieni floristi: sakset kulkevat repussa jatkuvasti odottaen hetkeä, kun syntyy inspiraatio kukkakoristeluun.

**

Teksti ja kuvat: Kaisu Lehtomaa

**

Lue lisää kokemuksia työ- ja kaupunkielämästä: Tarinoita Vantaalta

Julkaistu: 24.7.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter