50-vuotiasta Martinlaaksoa juhlistava taidereitti avaa Martinuksen syksyn

Mun Martsari -taidereitin henkilöt on valittu niin, että heidän kokemuksistaan rakentuu 50-vuotiaan kaupunginosan koko kaari. Kuvat: Anna Autio, tekstit: Kaisa Viitanen.
Mun Martsari -taidereitin henkilöt on valittu niin, että heidän kokemuksistaan rakentuu 50-vuotiaan kaupunginosan koko kaari. Teosten kuvat: Anna Autio, teosten tekstit: Kaisa Viitanen.

Kulttuuritalo Martinuksen kausi avataan Mun Martsari -taidereitillä. Martinlaakson asemalta Kulttuuritalo Martinukseen ulottuva taidereitti on Kulttuuritalo Martinuksen ja kuntatekniikan keskuksen yhteistyö, jolla juhlitaan 50-vuotiasta Martinlaaksoa.

Taidereitti koostuu yhdeksästä valokuvateoksesta. Reitin toinen napa on Martinlaakson asemalla ja toinen Kulttuuritalo Martinuksessa. Teokset ovat toteuttaneet toimittaja Kaisa Viitanen ja valokuvaaja Anna Autio. Mustavalkoiset kuvat ja monologimuotoon kirjoitetut tekstit valottavat entisten ja nykyisten martinlaaksolaisten suhdetta kasvavaan ja kehittyvään Martinlaaksoon.

Toimittaja Kaisa Viitaselle Martinlaakson syntymäpäiväsarja oli tämän vuoden lempityö, joka edellytti perehtymistä alueen historiaan.

– Työmme paras vaihe alkoi, kun aloimme valokuvaaja Anna Aution kanssa tutustua alueen asukkaisiin. Vierailimme asukasillassa ja pysäyttelimme ihmisiä kaduilla ja pirauttelimme alueen asukasaktiiveille, huoltomiehille ja yrittäjille.

Tekijät yllättyivät siitä, kuinka rakas Martinlaakso asukkailleen on. Moni ei voisi kuvitellakaan muuttavansa pois.

– Vaikka Martinlaakso on alueena vasta viisikymppinen, täällä on jo kolmannen polven asukkaita. Martinlaakso on voimakas osa asukkaidensa identiteettiä ja mielenmaisemaa, Viitanen kertoo.

Martinuksessa 31.8. klo 15–17 vietettävissä taidereitin avajaisissa pääsee nauttimaan Jenny Robson & Riitta Paakki - jazzduon konsertista sekä tapaamaan taidereitin taiteilijat. Taidereitin teokset ovat esillä ainakin 31.12.2019 saakka.

Lue taiteilijoiden kuvaus taidereitistä

Syksy tarjoaa kulttuuria svengaavista ikivihreistä Skamiin ja stand upiin

Taidereitin avajaisten jälkeen Martinuksen syksy jatkuu musiikin parissa. Kauden ensimmäisestä konsertista vastaavat Eino Grön ja Lasse Hirvi Quartet. EverGrön 80 -konserttisarjassaan Grön vaihtaa tanssimusiikista jazz-standardien ja kansainvälisten ikivihreiden maailmaan.

Lokakuussa Martinuksen Nuorten stage aloittaa toimintansa näyttävästi, kun Tiina Brännaren ohjaama Skam-teatteriversio saa ensi-iltansa 2.10. Martinuksen Nuorten stagella nuoret tekevät omaäänisiä projekteja nuorelle yleisölle. Avajaisesityksen jälkeen nuoret voivat myös itse tarjota projekti-ideoita Kulttuuritalo Martinukseen.

Pikkujoulukauden ohjelmaksi taas sopii esimerkiksi Jaakko Saariluoman stand up -show. Joulukuussa kulttuuritalolle saapuu Lastenklinikoiden Kummit ry:n JouluMielelle -konsertti.

Martinuksen syksyn kulttuurikalenteri

31.8. klo 15–17 Mun martsari -taidereitin avajaiset
6.9. klo 18 Eino Grön & Lasse Hirvi Quartet: EverGrön 80 – Ikivihreitä svengaten
13.9. klo 13 Päivätanssit Henna-Maija Vannemaan kanssa
14.9. klo 17.30 Linnateatteri: Tatu ja Patu, syömään!
2.10.–30.11. Skam-teatteriversio
12.10. klo 18 Mambo Italiano – Italialainen ilta
25.10. klo 13 Päivätanssit Henna-Maija Vannemaan kanssa
1.11. klo 19 Kirka-musikaali: Hetki lyö
8.11. klo 19 Jaakko Saariluoma: Stand up -show
9.11. klo 19 Eva Vikman & Premium Jazz Experience 
22.11. klo 18 Jokeri Pokeri Box: Ilopilleri-show
23.11. klo 19 Jyväskylä big band feat. Elena Mîndru & Tuomas J. Turunen: Symmetry
27.11. klo 19 JouluMielelle -hyväntekeväisyyskonsertti, Lastenklinikoiden Kummit ry
30.11. klo 19 Vantaan viihdeorkesteri Ensemble & Tommi Läntinen: Ääretön Ikävä -juhlakonsertti

Lue lisää esityksistä Martinuksen kausiesitteestä.

Julkaistu: 8.8.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter