Sinustako sijaisvanhempi? Osallistu infotilaisuuteen 3.9.

Haluatko auttaa lasta, joka tarvitsee pysyvän kodin tai tukiperheen kerran kuussa? Kiinnostaako vastaanottoperheeksi ryhtyminen?

Haemme yhdessä Vantaan, Helsingin ja Espoon kaupunkien kanssa uusia sijaisvanhempia. Tule mukaan infotilaisuuteen, jossa kuulet nykyisten sijaisvanhempien kokemuksia ja saat lisätietoa sijaisperheenä toimimisesta. Tule rohkeasti mukaan, osallistuminen tilaisuuteen ei sido sinua mihinkään.

Infotilaisuus

  • Aika: ti 3.9.2019 klo 17.30-19.30
  • Paikka: Vantaan kaupungintalon valtuustosali, Asematie 7.
  • Kahvitarjoilu klo 17-17.30
  • Ilmoittaudu 2.9. mennessä netissä tai p. 050 302 5192 /Vantaan perhehoito

Sijoitettujen lasten määrä kasvussa

Sijaisperheille on kova tarve, sillä tukea tarvitsevien lasten määrä on kasvussa. Vuonna 2018 Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä sijoitettiin noin 150 lasta sijaisperheisiin. Sijaisperheissä on tällä hetkellä yhteensä noin 1250 lasta. Vastaanottoperheisiin sijoitettiin 424 lasta. Tukiperheissä käy säännöllisesti noin 200 lasta.

- Tarvitsemme jatkuvasti uusia perheitä ja tällä hetkellä emme pysty tarjoamaan esimerkiksi tukiperhettä kaikille tarvitseville. Toivomme, että kiinnostuneet ottavat meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä, sillä tarvetta perheille on, Asikainen kertoo

Sovimmeko me sijaisvanhemmiksi?

- Sijaisvanhempien ei tarvitse olla supervanhempia, naurahtaa Asikainen. - Toivomme mukaan ihan tavallisia perheitä, joilla on sydän paikallaan, mahdollisuus sitoutua lapseen ja kyky yhteistyöhön esimerkiksi lasten vanhempien, neuvolan ja koulun kanssa.

Tuki perheelle on kaiken A ja O

Sijaisvanhemmaksi ryhtyminen mietityttää ja herättää monenlaisia kysymyksiä. Osaanko olla hyvä vanhempi lapselle, jolla voi olla takanaan trauma, hylätyksi tulemisen kokemuksia tai muuten vaikeaa? Miten lapsi sopeutuu meidän perheeseemme?

- Meillä nämä asiat on onneksi mietitty valmiiksi, Asikainen kannustaa.

Jokainen sijaisperheeksi ryhtyvä saa koulutusta sekä oman ammattilaisten verkoston, jolta saa henkilökohtaista ja jatkuvaa tukea. Lisäksi vanhemmat saavat vertaistukea toiselta sijaisperheeltä.

- Olemme lähellä perheitä ja aina apuna, jos kysyttävää tulee. Yksin ei missään tapauksessa tarvitse selvitä.

Ihanaa, että ihmiset haluavat auttaa

Asikainen iloitsee, että palaute esimerkiksi tukiperhetoiminnasta on todella positiivista. Vaikuttaa siltä, että kaikki osapuolet saavat toiminnasta paljon hyvää elämäänsä:

- Siellä on tosi hauskaa ja haluan käydä siellä aina, kertoo tukiperheen lapsi.

- Ihanaa, että tällainen palvelu on olemassa ja ihmisillä on halua auttaa. Auttaa varmasti monia perheitä, kommentoi puolestaan vanhempi, jonka lapsi on saanut tukiperheen.

Julkaistu: 16.8.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter