Villivihannesilta vai Jannika B:n keikka – Vantaan hyvinvointiviikko on täynnä ohjelmaa

syksyisiä lehtiä

Vantaan hyvinvointiviikolla 9.–14.9. jokainen voi viihtyä ja virkistyä itselleen sopivin tavoin. Kaikki ohjelma on maksutonta.

Esimerkiksi monilla Vantaan nuorisotaloilla laitetaan desibelit testiin ja kokkaillaan yhdessä. Vanhustenkeskusten tapahtumista kuka tahansa voi ammentaa fysiotereapeuttien vinkkejä omaan tasapainoharjoitteluunsa tai maalata kiviä ikäihmisten pihapiirin iloksi.

Sieniretkelle ja geokätköilemään lähdetään nyt porukalla – ja yhdessä tuumataan myös, kuinka makramee-solmuista syntyykään naruamppeli.

Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistumalla voi tutustua moniin lajeihin shorinji kemposta bocciaan. Yli 16-vuotiaille on tarjolla kehopositiivinen tanssityöpaja, ja täysi-ikäiset voivat irrottaa hikeä tehokkaassa lavisjumpassa.

Ohjelmassa on myös kulttuuria, kierrätystä ja aistien herättelyä!

Päätapahtumassa esiintyvä Jannika B: ”Keskity tärkeiksi kokemiisi asioihin”

Hyvinvointiviikon päätapahtuma järjestetään lauantaina 14.9. kello 16–18 Tiedepuistossa Heurekan edustalla. Tapahtumassa esiintyvä Jannika B kannustaa kaikkia etsimään ja huomaamaan oman hyvinvointinsa kannalta olennaisia, onnea ja iloa tuottavia asioita.

Esimerkiksi sosiaalinen media voi välittää tietynlaista kuvaa siitä, mitä kuuluisi tehdä, miten elää ja millaisia unelmia tavoitella. On tärkeää hyväksyä itsensä ja muut sekä keskittyä tärkeiksi kokemiinsa asioihin, olipa oma juttu sitten pitsinnypläys tai roolipelaaminen!

Lisäksi omaan hyvinvointiinsa voi tietysti vaikuttaa muutamalla perinteisellä, tutkitulla jutulla. Itse olen huomannut, että minulle kaksi tärkeää asiaa ovat nukkuminen ja syöminen. Monipuolinen ja puhdas ruoka saa koko kehon voimaan paremmin ja silloin jaksaa myös olla reippaampi ja esimerkiksi liikkua enemmän.

Oman juttunsa löytäminen voi auttaa selättämään yksinäisyyden

Jannika B:n maaliskuussa ilmestyneeltä Toinen nainen -uutuuslevyltä löytyy muun muassa kappale ”Vantaan kokoinen yksinäisyys”. Biisin tarina lähti liikkeelle radiouutisesta, joka kertoi, että tuolloin Suomessa yksinäisyyttä koki noin Vantaan asukasluvun verran ihmisiä.

He eivät siis välttämättä olleet yksin, mutta kokivat olevansa yksinäisiä. Yksinäisyyttä voi tuntea, vaikka ympärillä olisi ihmisiä. Se on universaali tunne, jota jokainen meistä joutuu elämässään käymään läpi. Kuten biisissäkin todetaan: ”Tiedän en oo ainoa, oon vaan yks tuhansista”. Siinäkin mielessä on merkityksellistä, jos tunnistaa ja löytää oman juttunsa. Itse koen, että yksinäisyys liittyy tunteeseen, etteivät muut tiedä tai ymmärrä, miltä sinusta tuntuu, Jannika B toteaa.

Vantaan hyvinvointiviikolla Jannika B:n nuoremmilla kuuntelijoilla on harvinainen mahdollisuus päästä laulajan keikalle, sillä koko tapahtuma on kaikille avoin ja päihteetön.

Jannika B / Kuva: Sara Lehtomaa
Jannika B / Kuva: Sara Lehtomaa

Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan

Kaikki Vantaan hyvinvointiviikon tapahtumat löytyvät Vantaan tapahtumakalenterista omasta osiostaan tai listauksena osoitteesta vantaa.fi/hyvinvointiviikko.

Teemaviikon järjestää Vantaan kaupunki yhteistyössä vantaalaisten yritysten ja yhdistysten kanssa. Ohjelmaa järjestämässä on esimerkiksi yli 40 vuotta hyvää fiilistä Vantaalle luonut Inkun Ideapaja, josta voit lukea lisää Tarinoita Vantaalta -jutusta.

Tervetuloa nauttimaan hyvinvointiviikosta ja sen mahdollisuuksista!

Julkaistu: 4.9.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter