Kynnyksetöntä tukea leikkien yhteydessä

Pakkalan avoin kohtaamispaikka

Vantaalaisen lapsiperheen on nyt helppo tutustua lapsiperheiden tukipalveluihin avoimen varhaiskasvatustoiminnan ohessa. Syyskuun alusta lähtien Kartanonkoskella on aloittanut toimintansa kaikkien vantaalaisten lapsiperheiden avoin kohtaamispaikka, jossa on tarjolla arkipäivisin muun muassa kynnyksetöntä puheterapian, kotouttamisen ja sosiaaliohjauksen palveluita avoimen kohtaamispaikan aukioloaikoina.

Avoimessa kohtaamispaikassa aloittavat myöhemmin myös venäjän- ja englanninkieliset perhekerhot. Eri arkipäivinä kohtaamispaikan tiloissa on tavattavissa eri alojen ammattilaisia ilman jonotusta, ajanvarausta tai lähetettä.

- Toimintamme jalkautuu sinne, missä lapsi ja huoltaja liikkuvat arkena. Ajatuksena uudessa palvelumallissa on, että perheen tilanne ja tarve ovat keskiössä, sanoo perhekoutsi Turo Karhu.

Joskus jo lyhyt tapaaminen ja keskustelu voi auttaa eteenpäin perheen tilanteessa. Tai sitten tapaamisessa voidaan varata aika seuraavaa varten. Kohtaamispaikassa perhetyötä koskee sama luottamuksellisuus kuin sosiaali- ja terveystoimen vastaanottotiloissa.

Leikkien, laulujen ja muiden touhujen lomassa perhetyön ammattilaisten kanssa voi myös pysähtyä juttelemaan ennaltaehkäisevästi, ennen kuin askarruttavat asiat kasvavat ongelmiksi.

- Toivotamme mukaan toimintaan tervetulleeksi myös vantaalaiset järjestöt, joiden toiminta liittyy lapsiperheiden elämään. Muutoinkin suunnittelemme kohtaamispaikan palveluita yhdessä kohtaamispaikan kävijöiden kanssa, kannustaa varhaiskasvatuspäällikkö Lena Karlsson.

Avoin kohtaamispaikka toimii joka arkipäivä Illenpihan päiväkodin pihapiirin paviljonkirakenuksessa, osoitteessa Illenpiha 6. Tähän asti Illenpihan päiväkodin yhteydessä on toiminut Pakkalan avoin päiväkoti, joka nyt siis laajentaa toimintamalliaan ja muuttaa nimeään. Aiempaan avoimen päiväkodin toimintaan verrattuna nyt saman katon alle kootaan aiempaa kattavammin ja helpommin saavutettavat perhepalvelut. Illenpihan paviljonkirakennuksessa toimii myös Kartanonkosken alueen alle kouluikäisten lasten kerho, jossa toiminta jatkuu normaalisti.

Katso Vantaa-kanavan video kohtaamispaikasta

Avoimen päiväkodin viikko-ohjelmaan ja aukioloaikoihin voi tutustua päiväkodin kotisivuilla.

Pakkalan avoimen päiväkodin yhteystiedot

Julkaistu: 5.9.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter