Tukeasi tarvitaan - tulisitko tukiperheeksi tai -henkilöksi lapselle tai nuorelle?

Antaisitko aikaasi nuorelle tai lapselle? Vantaalla toimii useita tukiperheitä ja tukihenkilöitä - olisitko sinä kiinnostunut toiminnasta?

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta on kaupungin koordinoimaa ohjattua vapaaehtoistoimintaa, jossa lapsiperheitä tuetaan ennaltaehkäisevästi. Tukihenkilö tapaa lasta 2–4 krt/kk, tukiperheessä lapsi viettää yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukihenkilöksi tai tukiperheen vanhemmaksi sopii tavallinen aikuinen, jonka oma elämäntilanne on kunnossa ja jonka motivaatio auttamiseen on korkea. Yksi mukana oleva perhe Vantaalla kertoo, mikä sai kiinnostumaan toiminnasta:

”Halusimme auttaa konkreettisesti ja juuri tiettyä lasta tai nuorta. Osallistuimme yleiseen infotilaisuuteen ennen kuin päätimme hakea toimintaan mukaan ja tukihenkilö- ja tukiperhekoordinaattori haastatteli meitä kotonamme. Pian peruskurssin jälkeen tukisuhde saattoikin alkaa, alkuun lyhyillä tapaamisilla ja pikkuhiljaa pidemmillä.”

Tukea tarjolla

Vantaan kaupunki järjestää peruskurssin tukihenkilöille ja tukiperheille. Kurssille pääsee valintahaastattelun kautta. Tukihenkilöt ja tukiperheet saavat lähiohjausta tukihenkilö- ja tukiperhekoordinaattorilta koko kauden aikana. Lisäksi tarjolla on jatkokoulutusta, vertaistukea ja virkistystä sosiaalityöntekijän kautta.

”Koimme saavamme riittävästi tukea ja varsinkin tukisuhteen alussa kaupungilta saatu tuki sekä mahdollisuus kysyä neuvoja olivat tärkeitä asioita, sillä tutustuminen vie puolin ja toisin aikaa. Tukiperheenä toiminen on ollut perheellemme antoisaa – odotamme kaikki yhteisiä viikonloppuja, jolloin teemme niitä yhteisiä juttujamme.”

Vantaalla järjestetään tukiperheiden ja -henkilöiden peruskursseja kaksi kertaa vuodessa ja seuraava kurssi pidetään lokakuussa Tikkurilassa.

Syksyn kurssikerrat:
Pe 11.10 klo 17.30-21.00
La 12.10 klo 9.00-15.00
Pe 25.10 klo 17.30-21.00
La 26.10 klo 9.00-15.00

Lue lisää tukiperhe- tai tukihenkilötoiminnasta täältä.

Lisätietoja: Tukihenkilö- ja tukiperhekoordinaattori Jari Honka, p. 0503121983, jari.honka@vantaa.fi

Julkaistu: 20.9.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter