Timanttikiteenpuiston rakentaminen Kivistössä alkaa

Aurinkokiven koulu Kivistössä

Kivistöön, Aurinkokiven koulun viereen rakennetaan värikäs leikki- ja oleskelupuisto. Uuden Timanttikiteenpuiston alue ulottuu Lipunkantajanraitilta Ruusukvartsinkadulle. Rakentaminen alkaa 4.11. alkavalla viikolla, ja valmista on suunnitelmien mukaan marraskuussa 2020.

Puiston alueelle tulee leikkivälineitä, kuten trampoliineja, kiipeilyteline ja timanttikiteen muotoinen, monivärinen veistos, jonka päällä voi kiipeillä. Puiston pinta-alasta noin puolet on nurmea, ja puistoon tulee paljon puita ja monivuotisia kukkaistutuksia.

Puiston keskiosa on kivetty. Kiveys toistaa kidemäistä kuviota, minkä lisäksi pinnassa on paikoin taidekiveyksiä ja väripinnoitettua asfalttia. Puisto on valaistu, ja sen läpi kulkee puromainen, sade- ja sulamisvedet keräävä hulevesiuoma, minkä lisäksi puistoaukiolla on matalia hulevesiuria, jotka muodostavat kuvioita kiveyksen pintaan sateella ja sen jälkeen.

Puiston alueelle tulee myös useita oleskelupaikkoja, kuten penkkejä ja istuskeluportaat hulevesiuoman vierelle.

Rakentamisen ajaksi tulevan puiston alue eli alue Lipunkantajanraitin, Ruusukvartsinkadun, Aurinkokiven koulun ja puistoon rajautuvien kiinteistöjen välillä aidataan.

Puiston rakentamisen yhteydessä viimeistellään myös läheinen Timanttikiteenkuja, joka rakennetaan valmiiksi kesällä 2020.

Julkaistu: 1.11.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter