Neljäsluokkalaisten itsenäisyysvastaanotolla nautitaan vantaalaisesta osaamisesta

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen on kutsunut kaikki Vantaan neljäsluokkalaiset juhlimaan Suomen itsenäisyyttä Energia Areenalle 3. joulukuuta. Päivän aikana järjestetään kaksi samansisältöistä juhlavastaanottoa, joille osallistuu yhteensä noin 2700 lasta. Juhlassa päästään nauttimaan vantaalaisnuorten osaamisesta monessa muodossa.

Tarjoiluista juhlassa vastaavat Vantaan ammattiopisto Varian leipuri-kondiittori- ja kokkiopiskelijat. Juhlatarjoilujen suunnitteluun ovat päässeet vaikuttamaan myös juhlavieraat itse; Uomarinteen koulun neljäsluokkalaiset ovat kertoneet varialaisille unelmaleivoksistaan ja toimineet makutuomareina. Yhteissuunnittelun tuloksena Varian opiskelijat valmistavatkin juhlaan 3 000 suklaaleivosta ja 3 000 suolaista taco-palloa.

Juhlallista tilaisuutta varten kouluissa on syksyn aikana pohdittu juhlaetikettiä ja harjoiteltu yhteisiä tansseja. Musiikista juhlassa vastaavat Vaskivuoren lukion Big Band ja kamarimusiikkiyhtyeet. Vantaan Tanssiopiston nuoret taas viihdyttävät omaa kättelyvuoroaan jonottavia ja tanssivat esimerkkinä yhteisissä tansseissa. Juhlan aikana valkokankaalle projisoidaan Uomarinteen koulun neljäsluokkalaisten Suomi-aiheisia kuvataidetöitä.

Tänäkin vuonna juhla huipentuu tapahtumaan asti salassa pidettävän yllätysartistin esiintymiseen. Viimevuotisessa juhlassa tähtiesiintyjänä nähtiin Evelina.

Juhlan kohokohtiin pääsee kurkistamaan myöhemmin Vantaa-kanavan videolta.

Julkaistu: 26.11.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter