Saila Törnebladh

Saila Törnebladh on vuoden Kulttuuriseppä

Vantaan kaupungin Kulttuuriseppä 2019 -tunnustus luovutettiin Saila Törnebladhille, joka työssään Rautpihan avoimessa päiväkodissa toimii todellisena kulttuurien välisenä sillanrakentajana. Avoimessa päiväkodissa perheet maailman eri kolkista voivat kohdata, viihtyä yhdessä ja oppia toinen toisiltaan.

Saila Törnebladh on tehnyt pitkää uraa Vantaan varhaiskasvatuksessa ja erityisesti viime vuosina työskennellyt monikulttuuristen perheiden hyväksi Rautpihan avoimessa päiväkodissa. Päiväkoti on ollut suosittu perheiden kohtaamispaikka vuodesta 2013 ja se houkuttelee toiminnallaan ja lämpimällä ilmapiirillään kävijöitä koko pääkaupunkiseudulta.
- Ajattelen tätä onnellisten ja iloisten ihmisten paikkana, jossa maailma kohtaa ja jonne kaikki ovat tervetulleita. Laskin, että meillä on käynyt perheitä 80:stä eri maasta. Aina yhteistä kieltä ei alussa löydy, mutta tärkeintä onkin yhdessäolo sekä ihmisten kohtaaminen.

Rautpihan avoimen päiväkodin toiminta on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heitä kotona hoitaville vanhemmille tai hoitajille. Toiminnan sisältö muotoutuu vanhempien esittämien toiveiden pohjalta henkilökunnan kanssa yhdessä toteuttaen.
- Täällä jokainen saa tuoda esille omaa osaamistaan ja jokaisen juuret saavat näkyä. Moni haluaa esimerkiksi kokata ja tarjota oman kulttuurinsa ruokia tai soittaa itselleen tuttua musiikkia. Opimme toinen toisiltamme. On suuri rikkaus, että meillä on monia erilaisia kulttuureja!

Tunnustus monikulttuurisuuden hyväksi tehdystä työstä

Vantaan kaupungin Kulttuuriseppä 2019 –palkinto luovutettiin itsenäisyyspäivän juhlassa kulttuuritalo Martinuksessa. Kulttuuriseppä on kaupungin myöntämä tunnustus aktiivisesta työstä monikulttuurisuuden ja kansainvälinvälisyyden hyväksi. Kulttuuriseppä voi olla henkilön lisäksi yhdistys tai järjestö, jonka toiminta on merkittävää ja monikulttuurista.

Tunnustuksen saajan valitsee ehdotusten pohjalta työryhmä, johon kuuluu muun muassa edustajia monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnasta, monikulttuurisuusasiain yksiköstä, kulttuuripalveluista sekä edellisenä vuonna tunnustuksen saanut.

Kulttuuriseppä -tunnustus on jaettu vuodesta 2007 lähtien. Edellisinä vuosina tunnustuksen ovat saaneet muun muassa Hussein Absuge, Marja Auroma, John Simon, Mona Abdelgadir ja Gazale Giray Öngörür, Vantaan Nicehearts sekä Harun Osman.

Julkaistu: 6.12.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter