Maalaismaisemaa Seutulassa

Vapaa-ajan lautakunnassa uudet linjaukset vahvistamaan kulttuuriympäristötyötä

Vapaa-ajan lautakunta merkitsi keskiviikon kokouksessaan tiedoksi Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset. Linjauksissa esitetään, miten ja millaisin tavoittein kulttuuriympäristötyötä Vantaalla konkreettisesti tehdään. Monikerroksinen kulttuuriympäristö lisää tutkitusti niin yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttä kuin kuulumisen ja kiinnittymisen kokemustakin.

Linjausten visiossa vantaalaiset kulttuuriympäristöt ovat rakkaita ja rikkaita ja muodostuvat ajallisesti, toiminnallisesti ja tyylillisesti erilaisista kohteista. Kasvavan ja dynaamisesti kehittyvän kaupungin nähdään luovan erinomaiset puitteet vision saavuttamiselle, kun sen eteen työskennellään pitkäjänteisesti ja yhdessä.

Tavoitetila on, että Vantaan kulttuuriympäristöistä välitetään ja niitä vaalitaan ja esitellään ylpeydellä. Tämä edellyttää, että arvokkaat kohteet tunnetaan ja tunnistetaan. Kaupungin kulttuuriympäristölinjauksissa nostetaan esiin mm. kulttuuriympäristökasvatuksen, yhteistyön, kulttuuriympäristöjen näkyvyyden sekä hoitoon ja tutkimukseen varattujen resurssien vahvistamisen merkitys. Linjausten saavuttamiseksi on asetettu 53 konkreettista toimenpidettä. Asia menee tiedoksi myös kaupunkisuunnittelu-, opetus-, ympäristö- ja tekniseen lautakuntaan. Lisätietoa Vantaan kulttuuriympäristökohteista. (asia 6)

Avustuksia tapahtumiin ja toimintaan

Lautakunta päätti myöntää tukia ja avustuksia kulttuuriin, liikuntaan, nuorisotoimintaan ja paikalliseen kansalaistoimintaan seuraavasti:

  • Velmu ry:lle kaupunkimarkkinointitukea Louhela Jam 2020 -tapahtuman järjestämiseen, asia 9
  • Loud’ N Live Promotions Oy Ltd:lle kaupunkimarkkinointitukea Iskelmä Myyrmäki Food & Wine Festivalille ja James Blunt -konsertille, asia 10
  • harrasteliikunnan ohjaajatukea Korson Kaiku ry:lle kaikille avoimien salibandyleirien ohjaajakuluihin ja Pakkalan Palloseura ry:lle kaikille avoimen lasten harrastefutisryhmän ohjaajakuluihin, asia 12
  • lasten ja nuorten toiminnan kohdeavustuksia Hakunilan Kansainvälinen yhdistys ry:lle, Vantaan monikulttuurinen liikunta ry:lle, Vantaan Venäläinen Klubi ry:lle, Sahan Seura ry:lle, Vantaan Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:lle ja Vantaan Raduga ry:lle, asia 13
  • paikallistoiminnan kohdeavustuksia Inkun Ideapajan Ystävät ry:lle Ystävänpäivätanssien, Jokivarren omakotiyhdistys ry:lle Jokivarren koulun kevättapahtuman, Länsimäen Martat ry:lle Länsimäen kyläpäivän, Päiväkummun koulun vanhempainyhdistys ry:lle Päivispäivän, Toimiva Koivukylä – Toimari ry:lle naistenpäivän aamiaistilaisuuden ja Ylästön kotiseutuyhdistys ry:lle Ylästö-päivän järjestämiseen, asia 15.

Sivistystoimen vuosikatsaus 2019

Lautakunta merkitsi tiedoksi sivistystoimen vuoden 2019 toiminnan ja talouden vuosikatsauksen ja sivistystoimen tuloskortin toteuman vapaa-ajan lautakunnan alaisen toiminnan osalta tiedoksi. Toiminta toteutui pääosin taloussuunnitelman mukaisesti. Vuosikatsauksesta enemmän opetuslautakunnan ennakkotiedotteessa. Tämän vuoden alussa sivistystoimen toimialan alainen toiminta siirtyi kahdelle uudelle toimialalle: Kasvatukseen ja oppimiseen, jonka lautakuntana toimii jatkossa opetuslautakunta, sekä Kaupunkikulttuuriin, jonka lautakuntana toimii vapaa-ajan lautakunta, asia 7.

Kaikki asiat päätettiin esitysten mukaan. Esityslista.

Julkaistu: 26.2.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter