Vantaan terveyspalveluissa testataan videovastaanottoa

Vantaa testaa videovastaanottoa maaliskuun ja toukokuun välisenä aikana. Videovastaanoton uskotaan jatkossa helpottavan ja nopeuttavan asiointia. Ammattilaisen ja asiakkaan kokemusta arvioidaan jokaisen videokäynnin yhteydessä ja pilotista saatuja tietoja hyödynnetään ennen toiminnan laajentamista.

Videovastaanotolla voidaan korvata joissakin tapauksissa perinteinen vastaanottoaika. Videoyhteys asiakkaan ja ammattilaisen välille muodostetaan Maisa-palvelun avulla, joten asiakkaalla tulee olla Maisa jo ennestään käytössä. Maisa-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen tai kirjautua palveluun maisa.fi -sivuston kautta. Maisan mobiilisovellusta käyttävän tulee ladata myös Maisa Videovastaanotto -sovellus älypuhelimeen. Videoyhteyteen vaaditaan joko tietokone, tabletti tai älypuhelin, jossa on kamera ja mikrofoni.

Videovastaanottoajan varaa terveydenhuollon ammattilainen, josta sovitaan yhdessä potilaan kanssa. Potilas ei voi varata videovastaanottoaikaa itse.

Videovastaanottoa testaavat terveysasemilta

  • kaikki diabeteshoitajat: Insuliinihoidon tukeminen ja diabeteksen seurantakäynnit
  • kaikki terveydenhoitajat: Diabeteksen, painonhallinnan sekä astman ja tupakoinnin lopettamisen tukemisen seurantakäynnit
  • muutama lääkäri: videovastaanotolle sopivat kontrolli- ja seurantakäynnit.

Kuntoutuksesta

  • muutama puheterapeutti: Seurantakäynnit, kuten artikulaatioasiakkaat, vanhempien ohjaus, sijoitetut lapset ja infektioherkät asiakkaat
  • muutama fysioterapeutti: Esim. murtumien ja tuki- ja liikuntaelinsairaiden seurantakäynnit
  • lasten ravitsemusterapeutti: Lasten ravitsemusterapia.

Ennaltaehkäisevässä terveydenhuollossa

  • 1 lk koululääkärin ja terveydenhoitajan yhteisvastaanottotarkastukset Itä-Hakkilan koulussa: huoltaja voi osallistua halutessaan videovastaanoton kautta.

Lääkärin ja fysioterapeutin videovastaanotosta peritään normaali käyntimaksu. Perumattomasta terveysaseman lääkärin videovastaanotosta peritään normaali perumattoman poisjäännin sakkomaksu.

Lisätietoja antaa tarvittaessa

Eila Koivunen
Terveyspalvelupäällikkö
p. 050 304 4721
eila.koivunen(at)vantaa.fi

Julkaistu: 3.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter