Vantaan kaupunkipyöräkausi alkaa 1. huhtikuuta

Vantaan kaupunkipyörä

Kaupunkipyöräkausi Vantaalla pyörähtää käyntiin keskiviikkona 1.4. ja jatkuu lokakuun loppuun saakka.

Vantaan pyörät ovat nyt käytössä toista vuotta. Pyöriä on 1000 kappaletta 100 asemalla Tikkurilassa, Myyrmäessä, Aviapoliksessa, Koivukylässä ja Kivistössä. Pyöräasemien sijainnit on merkitty HSL:n kaupunkipyöräsivuston asemakarttaan ja kauden aikana Reittioppaaseen.

Pyörien käyttäjäksi voi rekisteröityä osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät/vantaa. Sivustolle pääsee myös HSL-mobiilisovelluksen kautta. Kaupunkipyöräsivustolla voi ostaa koko kauden, päivän tai viikon käyttöoikeuden. Päivän ja viikon käyttöoikeuden osto avataan 1.4. Koko kausi on ostettavissa jo nyt.

Tämän lisäksi on mahdollista rekisteröityä CityBike Vantaan mobiilisovelluksella. Sovelluksella voi ostaa päivän tai viikon käyttöoikeuden tai maksaa lyhytaikaisesta pyörän käytöstä minuuttiveloituksella. Ohjeita pyörien käyttöön HSL:n sivuilla.

Koko kausi maksaa 30 euroa. Päivä on viiden ja viikko kymmenen euron hintainen. Kukin tuote sisältää rajattoman määrän korkeintaan 30 minuutin mittaisia matkoja ja lisämaksusta voi polkea myös pidempiä matkoja. Vantaan kaupunkipyörät kuuluvat eri järjestelmään kuin Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät. Jos haluaa käyttää molempia järjestelmiä, niihin on ostettava käyttöoikeutta erikseen.

Viime kauden jälkeen on tehty parannuksia vikailmoitusjärjestelmään. Vikailmoituksen voi jatkossa tehdä omalla kaupunkipyöräsivullaan matkahistorian avulla, jolloin aseman ja pyörän tiedot tulevat ilmoitukseen automaattisesti. Omalle kaupunkipyöräsivulleen pääsee kirjautumaan HSL-tunnuksella. Vikailmoituksen voi tehdä myös kirjautumatta, jolloin tulee itse syöttää aseman nimi tai pyörän numero.

Parannuksia tehdään myös pyörien lukijalaitteisiin, joissa oli viime kaudella ajoittain ongelmia. Ongelmien korjaamiseksi lukijalaitteet päivitetään toukokuun aikana.

Julkaistu: 20.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter