Hiekanpoisto kaduilta meneillään, valmista huhtikuun alkuun mennessä

Lakaisukone

Vantaan kaduilta poistetaan parhaillaan talvikauden hiekoitusta. Lähes lumettoman talven jälkeen hiekkaa on ollut kaduilla poikkeuksellisen vähän, ja karkeat hiekat saataneen poistettua kaduilta jo huhtikuun alkuun mennessä. Tämän jälkeen jatketaan vielä katujen puhdistusta pesevillä imulakaisukoneilla.

Menneenä talvena hiekkaa on levitetty vain noin 5000 tonnia, kun viime vuonna hiekkaa levitettiin noin 10 000 tonnia. Poisharjattu hiekka uusiokäytetään erilaisten ulkoilureittien pohjustukseen ja muihin soveltuviin kohteisiin.

Kadut puhdistetaan järjestyksessä katuluokituksen mukaan. Ykkösluokkaan eli ensin puhdistettaviin kuuluvat vilkkaimmat pääväylät, kakkosluokkaan niin sanotut kokoojakadut ja kolmosluokkaan asuntokadut. Puhdistustyöt hoidetaan pääasiassa päiväsaikaan lukuun ottamatta siltoja ja alikulkuja, jotka puhdistetaan yöaikaan. Katupölyä sidotaan tarvittaessa miedolla suolaliuoksella.

Kaupungin kunnossapidon vastuulla on noin 1500 kilometriä teitä, katuja ja kevyenliikenteenväyliä. Kaupungin omalla kalustolla ja henkilöstöllä pidetään kunnossa Myyrmäen, Kivistön, Aviapoliksen ja Tikkurilan suuralueen katuja, kun taas Koivukylän, Korson ja Hakunilan suuralueiden kunnossapidosta vastaa urakoitsija.

Katujen siisteydestä voi antaa palautetta OmaVantaa-palautepalvelussa.

Julkaistu: 25.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter